Το διαδικτυακό ραδιόφωνο poplie.eu, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το πρώτο poplie session @ KET.

Σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική βραδιά φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή ο King Elephant μαζί με τη Χριστίνα στα φωνητικά και οι Ιce_Eyes σε μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση που αντανακλά την αισθητική του poplie και αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της άνθησης της εγχώριας μουσικής δημιουργίας σήμερα. Κοινό σημείο των δύο σχημάτων είναι ότι δε φοβούνται να καταργήσουν τα στεγανά ανάμεσα στα μουσικά είδη, ενώ αναμοχλεύουν και χρησιμοποιούν το παρελθόν για να φτιάξουν μουσική που ακούγεται απόλυτα επίκαιρη.

King Elephant

Ο πολυπράγμων King Elephant εκτός από ντράμερ ενός από τα πιο συναρπαστικά σχήματα σήμερα στην Αθήνα, των Baby Guru, έχει και τις δικές του μουσικές ανησυχίες και δραστηριότητες που δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές από το μουσικό ιδίωμα της μπάντας του. Στον πρώτο δίσκο που φέρει το όνομά του και κυκλοφόρησε στην Inner Ear μάς φιλοδώρησε με ένα φρέσκο και εξωτικό μουσικό κοκτέιλ, πάντα δομημένο γύρω από τα κρουστά, συνδυασμένα βέβαια με τη δημιουργική χρήση των samples. Στο μουσικό καλειδοσκόπιό του o King Elephant καταφέρνει να χωρέσει — μεταξύ άλλων — τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς, τις αφρικάνικες επιρροές, μπόλικη ψυχεδέλεια, γλυκόπικρα φωνητικά και ρετρό μελωδίες. Κομμάτια από αυτή τη ρέουσα και αυτοσχεδιαστική εκδοχή της ανεξάντλητης δημιουργικότητάς του θα μας παρουσιάσει σε μια από τις σπάνιες σόλο εμφανίσεις στη βραδιά του poplie, έχοντας μαζί του πλήκτρα, σαξόφωνο, κρουστά και λουπιέρα αλλά και πολύ εκλεκτή παρέα στα φωνητικά, την Χριστίνα που έχει συμπράξει και με τους Baby Guru.

Ice Eyes

Ice_Eyes είναι ένα δραστήριο ηλεκτρονικό δίδυμο από την Αθήνα που πέρα από τις πολλές ζωντανές εμφανίσεις του σε διάφορους χώρους, στις αρχές του 2015 μας χάρισε και την πρώτη κυκλοφορία σε βινύλιο, με τίτλο Quartz στη Νutty Wombat Records. Οι Σπύρος Α. και Αναστάσιος Τ. επιδιώκουν τη δημιουργία φανταστικών ηχοτοπίων, νοσταλγούν τα αναλογικά συνθεσάιζερς και δημιουργούν ένα διαχρονικό ηλεκτρονικό σάουντρακ για την αμφιθυμία της αστικής ζωής.

http://poplie.eu
http://innerear.bandcamp.com/album/king-elephant
https://soundcloud.com/kingelephant
https://www.facebook.com/ice.eyes.official
http://nuttywombat.com