Μια γιορτή για όλη την οικογένεια, γεμάτη ταινίες, doc animation δημιουργίες των παιδιών, συζητήσεις με καλεσμένους, δράσεις και workshops για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς.

Σε αυτό το αφιέρωμα του KinderDocs, οι προβολείς φωτίζουν ιδιαίτερα τα κορίτσια, είτε πρόκειται για πρωταγωνίστριες είτε για γυναίκες δημιουργούς. Στόχος είναι να δώσουμε χώρο και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους έκφρασης θεμάτων και συνθηκών, εμπλουτίζοντας αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο υπό νέο πρίσμα, να ακούσουμε και άλλες φωνές και να ανακαλύψουμε ιστορίες που μας αφορούν όλους. Η Κυριακή 20 Μαρτίου θα είναι πάνω από όλα ευκαιρία έμπνευσης για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, να αφήσουν πίσω τους προκαταλήψεις και στερεότυπα, με τη στήριξη της οικογένειας, των φίλων, του σχολείου και των γύρω τους, να καλλιεργήσουν ελεύθερα τις ικανότητές τους, να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να εκφράσουν τις ευαισθησίες τους, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, με δύναμη και πάθος σε έναν κόσμο που χωράει ισότιμα όλους.

-Δήμητρα Κουζή
Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Παραγωγός KinderDocs

Το ολοήμερο φεστιβάλ KinderDocs για όλη την οικογένεια περιλαμβάνει:

9 ταινίες ντοκιμαντέρ

Raise the Bar
A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl
Ninnoc
Fantasy Fantasy
KinderDocs Animated
Girlhood
Foreplay
Little Girl

10 καλεσμένες για συζητήσεις και δράσεις

Μαριαλένα Σπυροπούλου (ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια, συγγραφέας), Vania Turner – Μαρία Σιδηροπούλου (σκηνοθέτριες), Έλενα Σκαρπίδου (εκπαιδευτικός, sex educator, Πολύχρωμο Σχολείο), Νιόβη Μιχαλοπούλου (κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια), Στέλλα Κάσδαγλη (συγγραφέας, Women on Top), Λουκία Λυκίδη (δημοσιογράφος, Generation woman), Εβίνα Μάλτση, πρώην μπασκετμπολίστρια, νυν head coach στην Antetokounbros Αcademy και τεχνική σύμβουλος για το μπάσκετ γυναικών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

3 βιωματικά εργαστήρια

12.30–14.00 Συναι/no
Βιωματικό εργαστήριο για τη συναίνεση
Για παιδιά από 9-12 ετών με το Genderhood

13.00–15.00 12 ερωτήσεις για τον κόσμο των 12χρονων κοριτσιών
Για εκπαιδευτικούς με την Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγο, βασισμένο στην ταινία A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να έχετε δει την ταινία A Field Guide to Being a 12-Year-Old Girl που προβάλλεται στις 11.30 (όλες οι ταινίες της Α’ ζώνης συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εργαστηρίου)

14.45–16.30 The ABC of Girlhood
Για παιδιά από 12 ετών με τη Δάφνη Καλαφάτη, φωτογράφο – εικαστική θεραπεύτρια

Τα εργαστήρια για τα παιδιά δεν συνδέονται με συγκεκριμένη ταινία αλλά με όλη τη θεματική της ημέρας (είναι προαπαιτούμενο να έχουν παρακολουθήσει μια τουλάχιστον ταινία).

Εγγραφείτε εδώ για να λάβετε πρώτοι ενημέρωση την στιγμή που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες η ηλεκτρονική προπώληση στο μουσείο και μπείτε στην κλήρωση για 3 προσκλήσεις! Η εγγραφή δεν εξασφαλίζει το εισιτήριο ούτε είναι “κράτηση”.

*

Το Μουσείο Μπενάκη εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: KinderDocs Animated