Ή αν είστε εκτός Αθηνών ή στην Κύπρο, το KinderDocs έρχεται εκείνο στην τάξη σας μέσω διαδικτύου.

Το KinderDocs περιλαμβάνει:

  • Προβολή ταινίας στο Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1 (oμάδες 45-50 μαθητών) ή στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 (ομάδες 150 μαθητών και άνω)
  • Συζήτηση/εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετά την προβολή
  • Φύλλα εργασίας για την τάξη. Επιμέλεια: Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Πληροφορίες:

  • Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Συμμετοχή: 6€/μαθητή, συνοδοί δωρεάν
  • Πρωινές ώρες, την ημέρα που εσείς επιλέγετε, κατόπιν συνεννόησης

Οι ταινίες:

Η ιστορία αλλιώς (από Α’ Γυμνασίου)
Aurora’s Sunrise, 97’

Η παραγνωρισμένη οδύσσεια της Ορόρα Μαρντιγκανιάν, επιζήσασας της γενοκτονίας των Αρμενίων, ξετυλίγεται περισσότερο από έναν αιώνα μετά, μέσα από ένα θαραλλέο, ιστορικό ντοκιμαντέρ. Animation, σπάνιες σκηνές από την αυθεντική χολιγουντιανή ταινία «Auction of Souls» και αρχειακό υλικό, ανασυνθέτουν τη συνταρακτική ζωή μιας γυναίκας για να διηγηθούν την σπαρακτική ιστορία ενός έθνους.

Η κουλτούρα των social media (από B’ Γυμνασίου)
Girl Gang, 52’

Η Leonie, μία 14χρονη influencer από το Βερολίνο, έχει ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Η πίεση για παραγωγή περιεχομένου είναι τεράστια, αλλά, οι γονείς της εστιάζουν και στις οικονομικές προοπτικές, επιθυμώντας να έχει μια καλύτερη ζωή από τη δική τους. Τότε, αμφιταλαντεύονται: να αναλάβουν το ρόλο του καλού γονέα ή του καλού μάναντζερ;

Καλειδοσκόπιο της βίας (από Γ’ Γυμνασίου)
Kalle Kosmonaut, 99’

Ένα 16χρονο αγόρι περιπλανιέται σε μια ερημιά στο Ανατολικό Βερολίνο. Μετανιώνει για μια πράξη που θα αλλάξει σημαντικά τη ζωή του. «Πραγματικά δεν ξέρω πώς ξεκίνησαν όλα…». Γυρισμένη σε διάστημα 10 ετών, η ταινία ξεκινάει όταν ο Kalle είναι 10 ετών. Μετά την επιστροφή του από τη φυλακή, ο Kalle ξεκινά ένα ταξίδι χωρίς ανάσα πίσω στον εαυτό του. Μία ιστορία ενηλικίωσης, ένας ειλικρινής αναστοχασμός πάνω στην αγάπη, την οικογένεια, τη μοίρα και την ενοχή, με την ελπίδα στο τέλος να είναι δυνατή μια καλύτερη ζωή χωρίς βία.

Νέοι: αναζητώντας τη θέση τους στον κόσμο (από Γ’ Γυμνασίου)
2 ταινίες μικρού μήκους μαζί

The Man Who Looked Beyond the Horizon, 26’

Πριν από 40 χρόνια, o Ολλανδός Bas Jan Ader αναχώρησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βάζοντας πλώρη για την Αγγλία. Εννέα μήνες αργότερα, το σκάφος του βρέθηκε μεσοπέλαγα, χωρίς κανένα ίχνος του. Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη αγωνία και μυστήριο για την αναζήτηση και την υπέρβαση των ορίων μας.

Dear Dad, 17’

Ο όρος «πολιτικές ταυτότητας» ολοένα εξελίσσεται σε σύνθημα, ενώ ο αγώνας για πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη αλλάζει σταθερές. Ένα desktop documentary που βασίζεται σε e-mails, τηλεφωνήματα, αναρτήσεις στο Instagram και άρθρα εφημερίδων, για να μας μεταφέρει τη σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, που προσπαθούν να βρουν κοινούς τ(ρ)όπους επικοινωνίας.