Γιατί φοβόμαστε;
Γιατί υποφέρουμε μερικές φορές από κρίσεις πανικού;
Γιατί διστάζουμε να κάνουμε πράγματα που θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούμε;

Γιατί, μετά από μια τραυματική εμπειρία, σκεφτόμαστε και ενεργούμε διαφορετικά;

Γιατί ανησυχούμε;
Αν η ανησυχία δεν μας βοηθά γιατί συνεχίζουμε να ανησυχούμε;

Γιατί, παρόλο που η λογική λέει ΟΧΙ, εξακολουθούμε να νιώθουμε ΝΑΙ!
Πρέπει το μυαλό να οδηγηθεί από τις ενέργειές μας ή όχι;
Πόσο πρέπει να βασιζόμαστε στα συναισθήματά μας;

Το Killfears® είναι μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που θα στηθεί στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο και καλεί τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά και να συμπληρώσουν τα «κενά». Η ιδέα είναι να εμπνευστεί το κοινό και να συμμετάσχει, ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους σε τεράστια λευκά χαρτιά τους φόβους του, με διάθεση χιούμορ και αυτοσαρκασμού.

Το Killfears® αποτελεί μέρος ενός έργου της Μαρίας Κοντογιώργου (MaRiK) που προσπαθεί να αντικατοπτρίσει τις συνέπειες ενός τραύματος, καθώς και την ανάγκη του ατόμου να αναπτύξει αυτογνωσία.

Η ευτυχία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από απλή απουσία δυστυχίας. Η ευτυχία μπορεί να εκφραστεί τόσο ως φευγαλέα αίσθηση και συναίσθημα, ενώ συνειδητά εκτιμάται και ως μόνιμη διάθεση του νου.

Περιλαμβάνει δύο αναπόσπαστα σημεία: την ηδονή (ευχαρίστηση των αισθήσεων) και την ευδαιμονία (να ζει και να περνάει καλά).

Η κύρια πηγή άγχους για τον άνθρωπο είναι πιθανώς ο φόβος και η υποκειμενική αίσθηση της αβεβαιότητας, οπότε η ικανοποίηση της ανάγκης για ασφάλεια αποτελεί προϋπόθεση για την εκδήλωση όλων των άλλων αναγκών. Ο κύριος λόγος που μας εμποδίζει να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι ο φόβος. Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ευτυχίας.

Η μεθοδολογία Killfears® και το εικονογραφημένο εγχειρίδιο Kill it or it will kill you θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να σκοτώσετε τους φόβους σας. Με πολύ θετικές κριτικές από κλινικούς ψυχολόγους, καλλιτέχνες, καθηγητές Πανεπιστημίου και απλούς αναγνώστες, το Kill it or it will kill you αποτελεί ένα πρωτότυπο βιβλίο με εικόνες των πιο αγχωτικών σκέψεων και συναισθημάτων δίνοντάς τους μορφή και μία χιουμοριστική διάσταση που βοηθάει δραστικά στη διαχείρισή τους.

Maria Kontogiorgou (maRik)

Η MaRik είναι σχεδιάστρια πρωτοποριακών προιόντων, λογισμικού και εφαρμογών, εικονογραφεί πρωτότυπες ιδέες και αναμιγνύει νέες τεχνολογίες με παραδοσιακά μέσα για να δοκιμάσει νέους τρόπους εικαστικής έκφρασης,

Παράλληλα με την προσωπική της δουλειά ως καλλιτέχνης, δημιουργεί εφαρμογές και ψηφιακά περιβάλλοντα για λογαριασμό εταιρειών όπως: Coca Cola, Intel, H&M, Jaguar, Hilton μεταξύ άλλων. Η MaRik έχει εκθέσει τη δουλειά της σε χώρους όπως: the Royal Academy of Music (Λονδίνο), Μέγαρο Μουσικής (Αθήνα), Expo2005 (Ιαπωνία), Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 (Αθήνα), Arbet (Λουξεμβούργο).