Τα Διαφανα Κρινα είναι πάλι κοντά μας με ένα νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Νοέμβρη από την Roll Out Vision & Services.

Με αφορμή λοιπόν την πρώτη παρουσίαση του άλμπουμ θα δώσουν μια συναυλία στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός Κόσμος  όπου θα ακουστούν βέβαια και παλιότερα τραγούδια του συγκροτήματος που πολύ αγαπήσαμε για τους ιδιαίτερους στίχους τους και την μουσική.

Τα Διάφανα Κρίνα είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα. Αποτελείται από τους Θάνο Ανεστόπουλο (φωνή/ ακουστική κιθάρα/ φυσαρμόνικα/ πιάνο/ όργανο), Νίκο Μπαρδή (κιθάρες/ τρομπέτα/ κρουστά/ συνθετητές/ μεταλλόφωνο), Κυριάκο Τσουκαλά (κιθάρες/ πλήκτρα/ κρουστά/ γεννήτρια ήχων), Παντελή Ροδοστόγλου (ηλεκτρικό μπάσσο) και Τάσο Μαχά (τύμπανα/ κρουστά).

Σχηματίστηκαν το 1991. Το 1994 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Wipe Out ο πρώτος τους δίσκος. Ήταν το single Λιώνοντας Μόνος / Κάτω Απ\’ το Ηφαίστειο. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους μεταξύ των οποίων οι  Έγινε Η Απώλεια Συνήθεια Μας,  Είναι Που Όλα Ήρθαν Αργά, Ευωδιάζουν Αγριοκέρασα Οι Σιωπές .

Έχουν δημιουργήσει  δική τους δισκογραφική εταιρεία, την This Is My Voice Records.