Η Θεατρική Ομάδα θεατρΊλιον θα παρουσιάσει το έργο του Άντον Τσέχοφ με τίτλο «Κι εσείς… Βότκα Μολότοφ, κύριε Τσέχοφ;»

… για 2 παραστάσεις, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Ίλιον

Ένας συγγραφέας εν μέσω συγγραφικού μπλοκαρίσματος. Γύρω του περπατούν, σέρνονται ή τρέχουν ανυπεράσπιστα πλάσματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην παράνοια… Πόρνες με φιλότιμο, ενοχλητικοί επισκέπτες, αμήχανοι νεαροί στα πρώτα τους σεξουαλικά βήματα…. Ένα «γαϊτανάκι» από ανθρώπους που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αγγίζοντας τα όρια της δικής μας καθημερινότητας. Αστείες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από φαιδρές φιγούρες και στοργικά πορτρέτα. Εμπνευσμένα από τη Ρωσία του 19ου αιώνα, αλλά τρομαχτικά σύγχρονα.

Λίγα λόγια για την Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ…
“Είμαστε ερασιτέχνες, που αγαπούμε εν πρώτοις το θέατρο, αλλά και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.

Προερχόμαστε από μια μαθητική θεατρική ομάδα -του 1Oου Γυμνασίου Ιλίου- που μεταλλάχθηκε σε Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, όταν πια οι μαθητές, που αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της, άφησαν τα μαθητικά θρανία κι άρχισαν να παίζουν άλλους δυσκολότερους ρόλους στη σκηνή της ζωής…

Στο ερώτημα τι κέρδος αποκομίζουμε εμείς τόσα χρόνια ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνουμε αυτήν την ειλικρινή απάντηση:

Έλα μου ντε…Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Και μάλιστα του ερασιτέχνη, που πάει κόντρα σ’ ό, τι δίνουν αξία οι καιροί…


Η μικρή μας ιστορία…

2007 – 2008 “Ο θάνατος του Περικλέους” του Δ. Κορομηλά (Φθινόπωρο- Χειμώνας)
Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
2008 “Εταιρικοί Διάλογοι” του Λουκιανού (Καλοκαίρι- Φθινόπωρο)
2009 “Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι” της Α. Κοντραφούρη (Άνοιξη)
Θέατρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.
2009 “Η Τελετή” του Παύλου Μάτεσι (Καλοκαίρι)
2010 “Μαύρη Κωμωδία” του Peter Shaffer ((Καλοκαίρι)
2011 “Η μακαρίτισσα μητέρα της Κυρίας” του Georges Feydeau (Καλοκαίρι)
2012 “Τα σκοτεινά παραμύθια” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Χειμώνας)
Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου ΠεραμίωνΚυζικηνών

Η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσίασε, επίσης, το 2008 εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο την περίοδο του πολέμου και της κατοχής» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου για την 28η Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο του 2009 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» , «Μια ομάδα, μια σκηνή» Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας την «Έκτη ημέρα – Με αφορμή τον Τσέχωφ» από το έργο « Η παράσταση ….. αναβάλλεται».

Τέλος, η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ επιλέχθηκε ανάμεσα σε ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα να συμμετέχει στο «5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς», στην Πάτρα. Ο Τάσος και η Βασίλω κυριευμένοι, από τον «Δαίμονα του trendy» – σε κείμενο των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα- θα ταξιδέψουν στις 14-15-16-17 Φεβρουαρίου 2013, για να βρεθούν στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων».