Ο διαγωνισμός για τους αναγνώστες του CultureNow προσφέρει δώρο σε τρεις νικητές δύο μεταξοτυπίες από την γκαλερί Ευριπίδη και συγκεκριμένα, από τις τρέχουσες εκθέσεις “Maybe one Day” της Ειρήνης Ευριπίδου, και «Εν προόδω»  του Σάββα Γεωργιάδη.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28/07 (ώρα 12.00), που αποτελεί και την τελευταία ημέρα της έκθεσης. Όσοι από τους νικητές δεν μπορέσουν να παραλάβουν τα δώρα τους την ίδια ημέρα, θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί κράτησή τους για όταν ανοίξει ξανά η γκαλερί τον Σεπτέμβρη. Οι νικητές θα παραλμβάνουν τα δώρα τους με την επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Ακολουθούν λίγα λόγια για τις δύο εκθέσεις.

Σάββας Γεωργιάδης – Εν προόδω

Ο τίτλος της έκθεσης του Σάββα Γεωργιάδη είναι το ευφυές πρόσχημα μιας σειράς έργων τα οποία ο καλλιτέχνης επιλέγει να ονομάσει σπουδές υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η σημαντικότερη συνιστάμενη στη δημιουργία του έργου τέχνης είναι η διαδικασία.

Στο αποτέλεσμα της δουλειάς στην οποία η πρόοδος αντιμετωπίζεται από το δημιουργό ως επιτακτική ανάγκη, τα πρόσωπα του Σάββα Γεωργιάδη εντυπώνονται ανεξίτηλα στη μνήμη και «συνομιλούν» με τον θεατή με έναν πολύ δυνατό τρόπο.

Το μήνυμα που περνάνε τα πρόσωπα του Σάββα Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρο: η τέχνη είναι μια όαση συναισθημάτων και ο αγωγός στη ζωγραφική είναι το βλέμμα. Ο Σάββας Γεωργιάδης σημειώνει: «Η τέχνη είναι μια ευλογημένη κατάρα, διότι χωρίς αυτή η μορφή του κόσμου δεν θα ήταν ίδια».

Ειρήνη Ευριπίδου – Maybe One Day

Ο τίτλος “Maybe one day”, στην έκθεση της Ειρήνης Ευριπίδου, αναφέρεται – όπως επισημαίνει η ίδια – «στις ανεκπλήρωτες επιθυμίες και όνειρα, στις ανανταπόδοτες αγάπες. Όλα τα πράγματα που παραμένουν ασχημάτιστα, διπλωμένα σε πολλαπλά στρώματα ενός σκοτεινού ουρανού. Όλα τα πράγματα που δεν έχουν συμβεί ακόμα, αλλά ίσως μια μέρα…»

Τα θέματα που διαπραγματεύεται η δημιουργός είναι: «η αίσθηση απουσίας, αλλά και της προσμονής, η σιωπή μα και η ελπίδα: οι σταγόνες της βροχής (δάκρυα), τα δέντρα (ζωή/τα κλαδιά ως φλέβες), και οι λαβύρινθοι (του μυαλού)».

Info

Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73
Tηλ.: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, [email protected]
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11.00 – 20.30 Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00 | Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά | Τον Αύγουστο η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή
Στάσεις ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ευαγγελισμός
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ

Διαβάστε επίσης:

Σάββας Γεωργιάδης – Ειρήνη Ευριπίδου: Μία εικαστική συνάντηση ζωγραφικής & φωτογραφίας στην γκαλερί Ευριπίδη