Η Eleni Marneri galerie παρουσιάζει την νέα συλλογή κεραμικών αντικειμένων της  ζωγράφου και κεραμίστριας Κατερίνας Γιάννακα, από την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.
 

Η Κατερίνα Γιάννακα γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα ζωγραφική με δασκάλους τον Ν.Νικολάου κ Γ.Μόραλη, σκηνογραφία-ενδυματολογία με τον Β. Βασιλειάδη κ ψηφιδωτό με τον Γ. Κολέφα. Συνέχισε τις σπουδές ψηφιδωτού στη Ραβένα με δάσκαλο τον P.Racagni. Ζεί κ εργάζεται στην Αίγινα τα τελευταία 25 χρόνια.                                                

Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα,10 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Αθήνα κ την Αίγινα  κ 5 στη κεραμική στο Ναύπλιο, την Αθήνα κ την Αίγινα. Έργα της υπάρχουν στις συλλογές της Πινακοθήκης της Λάρισας, του μουσείου Μπενάκη, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος κ σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Αρμενία, τη Γαλλία κ την Ελβετία. Το 2012, πήρε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κεραμικής κ απέσπασε τον δεύτερο έπαινο, ενώ το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε το πρώτο βραβείο. Η παράλληλη αγάπη της για τη ζωγραφική κ τη γλυπτική εκφράζεται μέσα από τα χειροποίητα ζωγραφιστά, μοναδικά αλλά κ χρηστικά κεραμικά της.