Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Κάτω Από το Δέντρο, ο Ισλανδός Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον πραγματοποιεί το αγγλόφωνο σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το είδος που τον καθιέρωσε, δηλαδή την κωμωδία που αναδεικνύει τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σύνοψη

Μία ετερόκλητη ομάδα από άτομα με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα δοκιμάζεται σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να συνεργαστούν για να ανοίξουν τα φτερά τους… και να πετάξουν;

Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον – Βιογραφικό Σκηνοθέτη

Ο Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιρλανδία. Ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και την συγγραφή σεναρίων από μικρή ηλικία, και κατάφερε να γυρίσει την πρώτη του μικρού μήκους ταινία σε ηλικία 29 ετών, το 2007. Ακολούθησαν τρία ντοκιμαντέρ και τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες, με το Κάτω από το Δέντρο (2018) να ξεχωρίζει – ταινία που αποτέλεσε και την επίσημη πρόταση της Ισλανδίας στα Oscar του 2018. Ο Σίγκουρδσον συνηθίζει στις ταινίες του να σκιαγραφεί τις παθογένειες του σύγχρονου ανθρώπου που ζει στα αστικά κέντρα και να θίγει με χιούμορ την αποσύνθεση των κοινωνικών δεσμών πίσω από τις κλειστές πόρτες. Στα Κενά Αέρος δημιουργεί μια αληθινά διασκεδαστική κωμωδία καταστάσεων, ένα υπαρξιακό χάος, με χαρακτήρες αναγνωρίσιμους σε όλους μας.

Ταυτότητα ταινίας
Κενά Αέρος / Northern Comfort

  • Σκηνοθεσία: Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον
  • Σενάριο: Χάλντορ, Λάξνες Χάλντορσον, Χάφστιν Γκούναρ Σίγκουρσον, Τομπίας Μάντε, Νικ Μπλέικλι
  • Πρωταγωνιστούν: Λίντια Λέοναρντ, Τίμοθι Σπολ, Έλα Ράμπφ, Νικ Μπλέικλι, Τζίνα Μπράμιλ, Ρομπ Ντιλέινι
  • Διάρκεια: 97’
  • Χώρα Παραγωγής: Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία
  • Έτος Παραγωγής: 2023