Η Kaz Hawkins για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η Kaz Hawkins γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέλφαστ. Τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι τα έκανε στην παιδική της ηλικία στην χορωδία της εκκλησίας επηρεασμένη από τη γιαγιά της που τραγουδούσε στο σπίτι.
Στην εφηβεία της τραγουδούσε στην τηλεοπτική Opportunity Knocks όπου ο μουσικός διευθυντής είπε στη γιαγιά της να την αφήσει να ακούσει την Etta James.

Η Kaz πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια αφού υπέστη κακοποίηση από συγγενή της από 4-12 ετών, την οποία κρατούσε μυστικό από την υπόλοιπη οικογένειά της μέχρι να αποκαλύψει την έκταση της μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας δεκαετίες αργότερα.. Μετά την αποκατάστασή της κάλυψε τα τραύματα στο σώμα της με τατουάζ και καθίσε σε ένα λουτρό γεμάτο λευκαντικό σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» τον εαυτό της.

Μετακόμισε στην Ισπανία και άρχισε να χορεύει και να τραγουδά σε κλαμπ, αλλά υπέστη ενδοοικογενειακή βία από μια καταχρηστική σχέση, η οποία έληξε μετά την κλήση της αστυνομίας όταν επέστρεψε στην πατρίδα της.

Μετά από αυτό, ανακτά την επιμέλεια των παιδιών της και άρχισε να διαμορφώνει τα τραγούδια από τα ποιήματα που είχε γράψει. Πήρε αρχικά μια ακουστική κιθάρα το 2011 και από τότε χρησιμοποιεί τις εκδηλώσεις της για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας σε όοκληρο τον κόσμο ως πρεσβειρα του οργανισμού Aware NI.

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι μια performer που τιμά κάθε μία από τις συναντήσεις της με το κοινό. Mια καλλιτέχνιδα ψυχής που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά. Η ανατρεπτική Θεοδοσία τραγουδά πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με rock ήχο.

Με καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας η Θεοδοσία Τσάτσου σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο κι έγινε πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό από την ιδιαιτερότητα της φωνής της στο συγκρότήμα «Μπλε», με τους οποίους έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Τραγούδια όπως το «Φοβάμαι», «Νιώθω Ενοχές», «Εσύ δε ζεις πουθενά» θα μείνουν ανεξίτηλα στο χρόνο τη μουσικής μας ιστορίας.

Αποχώρησε από τους «Μπλε» το 99’ για να αναζητήσει την προσωπική της διέξοδο και να συνθέσει η ίδια μουσική και στίχο στην επόμενη δισκογραφική της δουλειά «Ύποπτος Κόσμος». Συμμετείχε σε συνεργασίες από ποικίλους χώρους της μουσικής, όπως αυτή με τους Πυξ-Λαξ στην πολύ μεγάλη επιτυχία «Μόνο για κείνη μη μου λες».

Στην συνέχεια μας χάρισε μεγάλες επιτυχίες στον επόμενό της δίσκο «Κόκκινο»: με το μαγευτικό «στη Θάλασσα» και το νοσταλγικό «Που να ‘σαι τώρα». Η προσήλωση της Θεοδοσίας σε αυτό που προστάζει η ψυχή της διατήρησε την ανεξαρτησία της και χάρισε σε εμάς αγαπημένες ερμηνείες τραγουδιών που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Μαζί με μια εξαιρετική μπάντα που την πλαισιώνει, μας μεταφέρει στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν, μέσα από νέες συνθέσεις, διασκευές και τραγούδια που έχουν σημαδεύσει την πορεία της και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το ηχόχρωμά της μέσα στα αυτιά μας. Με τον τρόπο που επιτάσσει η ψυχή, η εποχή και η μουσική, ανυπομονούμε μαζί της να βρεθούμε.