Οι «Μέρες μύθων, μουσικής & παραμυθιών» πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας, με τη χορηγία του Ηotel Niki Beach, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Μουσικής Ομάδας «Ηχνοϋφάντες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων & Επαγγελματιών Θέρμων, του συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki και με τη χορηγία επικοινωνίας του Samothraki web radio.
Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση η οποία επιμελείται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η εξαίρετη μουσικός Παναγιώτα Τηγανούρια (σαντούρι) θα συμπράξουν με αφήγηση, και τραγούδια για να ζωντανέψουν μύθους, παραμύθια, θρύλους, του νησιού, της Μικράς Ασίας, της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης παραμύθια από διάφορες χώρες με μουσική και τραγούδια στη γλώσσα της χώρας των παραμυθιών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Άη Γιώργη σε συνεργασία με τη «Βιώσιμη Σαμοθράκη».
Το πρόγραμμα ξεκινά,
- 3 Αυγούστου, «ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ & ΤΩΝ ΘΕΩΝ» στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης, της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου θεού Κάδμιλου, του σκανδαλιάρη θεού Πάνα, του προστάτη της άγριας φύσης, του Ορφέα και της Ευρυδίκης, πλαισιωμένων μουσική και τραγούδια.
Συνεχίζει
- 4 Αυγούστου με την παράσταση αφήγησης «ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ» στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 20:30-22:00. Στην αυλή του πέτρινου σχολείου, κάτω από τα δέντρα θα ζωντανέψουν θρύλοι, παραμύθια και ιστορίες της Σαμοθράκης, της Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής.
- 5 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», στην πλατεία Παπά Γιώργη στη Χώρα, 21:00-22:30. Μια καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στους λαούς του κόσμου με τραγούδια, ιστορίες και παραμύθια από την Ελλάδα, την Αφρική, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ασία, την Αρμενία.
Ολοκληρώνεται,
- 7 Αυγούστου με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Άη Γιώργη. Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Άη Γιώργη με παραμύθια, μύθους και θρύλους για τα δέντρα, τα νερά, τα πλάσματα του δάσους και του ουρανού, τη Σαμοθράκη. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki. Σημείο συνάντησης & αναχώρησης Γήπεδο Χώρας, 18:15.