Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση, και η εξαίρετη μουσικός Παναγιώτα Τηγανούρια, θα συμπράξουν με αφήγηση, τραγούδια και μουσική για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια, θρύλους, του νησιού, της Μικράς Ασίας με αφορμή τα 100 χρόνια Μ. Ασία, καθώς επίσης και άλλων χωρών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη σε συνεργασία με τη «Βιώσιμη Σαμοθράκη».

Το πρόγραμμα

17 Αυγούστου, με την επετειακή παράσταση αφήγησης «Της θύμησης και της χαράς » – 100 Χρόνια Μ. Ασία, στην πλατεία Παπαγιώργη, στη χώρα 21:00-22:30. Μια βραδιά με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά παραμύθια, έτσι όπως μας παραδόθηκαν από τους προγόνους μας.

19 Αυγούστου, στο Μουσείο, στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης, της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου, μύθων της αγάπης και των αστεριών, πλαισιωμένων από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

21 Αυγούστου με την παράσταση αφήγησης «Δεν υπάρχουν μικροί πόλεμοι…», στο πέτρινο σχολείο στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 21:00-22:30. Μια βραδιά αφιερωμένη στην ειρήνη με παραμύθια και ιστορίες από διάφορα μέρη του κόσμου ,μουσική και τραγούδια.

23 Αυγούστου με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη. Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη με παραμύθια και μύθους για τα δέντρα, τα νερά, τα πλάσματα του δάσους, τη Σαμοθράκη.