Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, εγκαινιάζει την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008 την έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη Έργα 2002-2008 που επιμέλήθηκε ο Τάσος Κουτσουρής.

Ο Μιχάλης Κατζουράκης θα εκθέσει την τελευταία ενότητα ζωγραφικών και γλυπτικών έργων του που δημιούργησε μετά τη μεγάλη Αναδρομική του Έκθεση στον Εκθεσιακό χώρο Εργοστάσιο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έργα του έχουν τοποθετηθεί σε Δημόσιους χώρους και Συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Εχει επίσης ασχοληθεί με το δημιουργικό Design που πρόσφατα είδαμε στην Έκθεση Design Routes στο Μουσείο Μπενάκη.

Το έργο του Μιχάλη Κατζουράκη είναι άμεσα συνυφασμένο με τη ποιητική έκφραση της γεωμετρικής αφαίρεσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.   Καθαρές μορφές και αγνές ενώσεις, το οικείο και το σύνηθες, το σκληρό και το λεπτό, γεωμετρική υποδομή, διαχωριστικές γραμμές, κάθετες, οριζόντιες και διαγώνιες, τετράγωνα και παραλληλόγραμμα ανοίγματα, καλυμμένα κενά και φραγμένες επιφάνειες, όλα αυτά αποτελούν μέρος της συμφωνίας της ζωγραφικής με τα αντικείμενα του Μιχάλη Κατζουράκη.

Ο Μιχάλης Κατζουράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1933 και σπούδασε στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα άρχισε να εκθέτει τα έργα του καταθέτοντας τους προσανατολισμούς του που σχετίζονται με τη διερεύνηση των σχέσεων των εσωτερικών δομών των μορφών του υπαρκτού κόσμου και της εικαστικής μετάπλασης τους  μέσα απο μια σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργική διαδικασία.