Το νέο βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα Α. Ντ. Μίλερ από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, είναι η ερωτική ιστορία ενός ευάλωτου ανθρώπου σε μια διεφθαρμένη κοινωνία …

Ένα δράμα εκτυλίσσεται στη διάρκεια ενός μοσχοβίτικου χειμώνα, όταν η ηθική πυξίδα ενός τριαντάρη Εγγλέζου αποπροσανατολίζεται από τις εκμαυλιστικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται στην καινούργια Ρωσία.

Ο Δυτικοευρωπαίος Νικ βρίσκεται στη Μόσχα για να μεταφέρει εκεί τα φώτα της ελεύθερης οικονομίας, αλλά και για να εκμεταλλευτεί τις πιθανότητες πλουτισμού που του παρέχει η μετασοβιετική Ρωσία, μια χώρα ηδονισμού κι απελπισίας, διαφθοράς κι αθωότητας, με μαγικές ντάτσες και χλιδάτα νυχτερινά κέντρα, όπου μυστικά –και πτώματα– αποκαλύπτονται μόνο όταν αρχίζει να λιώνει το χιόνι. Στη Μόσχα ο Νικ γνωρίζει και τη γοητευτική Μάσα.

Ο Α. Ντ. Μίλερ [A. D. Miller] γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1974. Σπούδασε λογοτεχνία στο Κέμπριτζ και στο Πρίνστον. Δούλεψε αρχικά ως τηλεοπτικός παραγωγός και στη συνέχεια για το περιοδικό Economist. Από το 2004 έως το 2007 ήταν ανταποκριτής του περιοδικού στη Μόσχα και ταξίδεψε πολύ σε όλη τη Ρωσία και τις χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης. Ζει πλέον στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και την κόρη τους. Το Κάτω από το χιόνι είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.