Με τη συμμετοχή 16 εικαστικών δημιουργών, το Βιβλιοπωλείο Λεμόνι πραγματοποιεί και φέτος, για δεύτερη χρονιά στην Αίγινα, την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Λαογραφικό Mουσείο της πόλης.

Θα παρουσιαστούν έργα που έγιναν ειδικά για την έκθεση αυτή, όπως οι προσωπογραφίες με σινική μελάνι του Λευτέρη Ολύμπιου, καθώς και τα νέα έργα των Ανδρέα Νικολάου, Μιχάλη Αμάραντου κ.ά.

Η Λίζη Καλλιγά, η Εύα Μπέη, η Έρικα Δουραλή, ο Γιάννης Σανταντόνιο και άλλοι θα παρουσιάσουν σημαντικά έργα διαφορετικών περιόδων από το ζωγραφικό τους έργο. Επίσης στο χώρο του Μουσείου η γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη θα εκθέσει την τελευταία της δουλειά: γλυπτική σε ξύλο.

Τα τελευταία χρόνια το Βιβλιοπωλείο Λεμόνι έχει συνδεθεί με την Αίγινα, ανακαλύπτοντας στο νησί των ζωγράφων, των γλυπτών και των συγγραφέων αυτή την αέναη σχέση που ανέκαθεν υπήρχε, δηλαδή τον τόπο συνάντησης και συνομιλίας της εικαστικής δημιουργίας με τη λογοτεχνία και τη γραφή. Τα έργα που παρουσιάζονται τα είδαμε επίσης και σαν μέρος μιας εικονογράφησης ενός νέου βιβλίου με τον τίτλο Καθώς ο Άνεμος. Αυτός ο άνεμος ας είναι και η αιτία που όλοι εμείς, τα έργα και οι δημιουργοί τους θα είμαστε στο νησί. Θα είναι χαρά μας να είστε και εσείς μαζί μας!

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Αμάραντος, Έρικα Δουραλή, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Λίζη Καλλιγά, Ισμήνη Καρυωτάκη, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Μάρω Μπαρτζίλη, Εύα Μπέη, Ανδρέας Νικολάου, Γιάννα Νικολάου, Άννα Νουρή, Λευτέρης Ολύμπιος, Γιάννης Σανταντόνιο, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, Κυριακή Χριστακοπούλου, Δέσποινα Χιώτη