Καθρέφτης στο Χρόνο

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στο Χρόνο», σε παραγωγή COSMOTE TV, με επίκεντρο την ιστορική εξέλιξη μεγάλων τεχνικών έργων της Ελλάδας, παρουσιάζει την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα. Η αναδρομή στην ιστορική πορεία του μεγάλου αυτού επιτεύγματος ξεκινά με τις πρώτες ατμομηχανές και σιδηροτροχιές που σηματοδότησαν την έναρξη της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασης και συνεχίζεται με την είσοδο και την επέκταση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα. Σχέδια, επενδύσεις, σημαντικές αποφάσεις, διαμάχες, αλλά και οι αλλαγές που έφερε το έργο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας παρουσιάζονται στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 16/1 στις 21.00.

Μηχανή του Χρόνου

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει την Δευτέρα 18/1 στις 21.00 με το δεύτερο μέρος της έρευνας για την ιστορία της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο του επεισοδίου, τα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανέγερση νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η πολιτική διάσταση που πήρε το θέμα της δημόσιας υγείας ανά περιόδους στη χώρα.

Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα», για την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και τη σύνδεσή της με τον σύγχρονο πολιτισμό, συνεχίζεται με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο θέατρο και την εξέχουσα σημασία του για κάθε πόλη-κράτος. Με τη συμβολή αρχαιολόγων και ανθρώπων του θεάτρου, παρουσιάζονται λεπτομέρειες για την προετοιμασία των ηθοποιών πριν από τις παραστάσεις, την καθημερινότητά τους και τα σκάνδαλα που τους αφορούσαν. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Τρίτη 19/1 στις 22.00.

Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα

Την Κυριακή 17/1 στις 21.00, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Αρχαιοελληνικός πολιτισμός, τώρα», θα προβληθεί το νέο επεισόδιο της ομώνυμης σειράς, συμπαραγωγής της COSMOTE TV, που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαιοελληνικοί μύθοι σχετίζονται με το περιβάλλον των σύγχρονων φυλακών. Στόχος της σειράς, η αναζήτηση της διαχρονικότητας, της οικουμενικότητάς και η επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στο σήμερα.

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.