Η εταιρεία «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει στο Θέατρο Παραμυθίας το θεατρικό έργο της σύγχρονης Ιρλανδής συγγραφέως Ursula Rani …

Sarma, «…καθόλου καλά» από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Δυο ορφανά αδέρφια, η Κόρα και ο Μίκυ, μεγαλώνουν σ’ ένα χωριό της Ιρλανδίας, απ’ όπου ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης. Η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της Κόρας από ένα μεσήλικα γιατρό, τον κ. Κλούγκασυ, και η αδυναμία της να αντιδράσει αποτελεσματικά φέρνει το έγκλημα ως μόνη διέξοδο από τον καθωσπρεπισμό της τοπικής κοινωνίας. Τα δύο παιδιά σχεδιάζουν τη φυγή τους, ξέροντας ότι μπορούν να βασιστούν μόνο ο ένας στον άλλον. Το Δουβλίνο, πιστεύουν, ότι θα καλύψει τα ίχνη τους, θα απορροφήσει την αγωνία τους και θα τους βοηθήσει να κάνουν μια νέα αρχή… Είναι όμως στ’ αλήθεια έτσι;;;

Η Ursula Rani Sarma έγραψε το «… καθόλου καλά» («… touched…») πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Το έργο της έτυχε αναγνώρισης από το κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τo 1999 και η συγγραφική καριέρα Ιρλανδέζας Sarma -με ινδική καταγωγή- είχε αρχίσει. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγραψε και ανέβασε δουλειές της όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά και στο National Theatre του Λονδίνου.

Ένα έργο επίκαιρο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα, όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Έλλη ΠετράντηΣκηνοθεσία: Ευθύμης ΜπαλαγιάννηςΣκηνικό – Κοστούμια: Αμαλία ΘεοδωροπούλουΜουσική: Στέλιος Δάβαρης Artwork: Αργύρης Μιχαήλ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Νασοπούλου