Πώς βιώνουν την καθημερινότητα οι σημερινές έφηβες της γειτονιάς; Ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στην οικογένεια; Μπορούμε να εκφραστούμε χωρίς να μιλήσουμε; Με ποιο τρόπο θα ανταπεξέλθουμε στη σημερινή πραγματικότητα;

Οι Adela, Ανδριάνα, Athina, Basmala, Christina, Daniela, Ersela, Khaye, Ornela, Roza, Zaira παρουσιάζουν τα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων γλυπτικής με τον Κώστα Σαχπάζη και θεάτρου με το Φοίβο Μαρκιανό. Μέσα από εργαστήρια θεάτρου και γλυπτικής, οι συμμετέχουσες μεταβαίνουν από την καραντίνα στην καθημερινότητα και από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Τα έργα οπτικοποιούν σκέψεις και συναισθήματα που βίωσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, απεικονίζουν τη συναισθηματική διαβάθμιση της ομάδας αποδοσμένη με μη λεκτικό τρόπο. Τα συναισθήματα αποδίδονται χρωματικά και σχηματικά, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τον κοινό ψυχισμό που μοιραστήκαμε το προηγούμενο διάστημα.

Οι Καθημερινές Πρακτικές είναι ένα πρόγραμμα εξερεύνησης, επεξεργασίας και έμπνευσης γύρω από τον εαυτό μας και το αστικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο συνεργασίας του Victoria Square Project με το ΚΕΘΕΑ σχεδιάστηκε από τη Νιόβη Ζαραμπούκα – Χατζημάνου και τη Χριστιάνα Νάτσικα, και απευθύνεται σε εφήβους.

Οι Καθημερινές Πρακτικές αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού έργου του Μεταβατικού Σχολείου του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συντελεστές Προγράμματος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Υλοποίηση Εργαστηρίων

-Φοίβος Μαρκιανός
-Κώστας Σαχπάζης

Σχεδιασμός Προγράμματος

-Νιόβη Ζαραμπούκα – Χατζημάνου
-Χριστιάνα Νάτσικα

Βίντεο

-Χάρης Κουρκούλης

Γραφιστικός Σχεδιασμός

-Designature

Τι συμβαίνει στην Ελπίδος 13;

Συνδυάστε το πέρασμά σας από την έκθεση με τα παιχνίδια #6 και Question Answering Machine. Βάλτε τις μάσκες σας, φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια, πατήστε #6, προμηθευτείτε δωρεάν ένα χάρτη από τα παρακάτω σημεία διανομής και εξερευνήστε τη Βικτώρια αλλιώς. Κι όταν τελειώσετε την εξερεύνηση πώς θα σας φαινόταν να μοιραστείτε ένα μυστικό ή μία στιγμή με κάποιον άγνωστο από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου; Η εγκατάσταση Question Answering Machine καταγράφει ιδέες, μυστικά και οδηγίες της τοπικής κοινότητας σε ένα ζωντανό αρχείο της γειτονιάς μας.

Σημεία Διανομής #6

It’s a Bίλατζ – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη | Ωράριο: καθημερινά 9:00 – 21:00
Nutcase – Πατησίων 89 | Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 9:00 – 18:00
Κουλουράδες – Πλατεία Βικτωρίας, 3ης Σεπτεμβρίου 94ω | Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή 8:00 – 15:30
Γεωργιανές παραδοσιακές πίτες – Αριστοτέλους 79, πλατεία Βικτωρίας | Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 21:00
Polis Cafe – Μαυροματαίων 10 | Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 – 16:00

Η έκθεση Καθημερινές Πρακτικές συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2020!

Διαβάστε επίσης:

Καθημερινές Πρακτικές: H έκθεση εφήβων του ΚΕΘΕΑ στο Victoria Square Project