Μιά συλλογή απο δώδεκα ιστορίες περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Ρέιμοντ Κάρβερ, Καθεδρικός Ναός. Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Ο Καθεδρικός είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο σε μια μοναδική συγγραφική διαδρομή».
New York Review of Books

«Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του. Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά».
Washington Post

Οι δώδεκα ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή είναι μοναδικές γιατί  σε αυτές ο Κάρβερ καταφέρνει να μεταφέρει με πρόζα επιμελώς απλή να αποτυπώσει μια μοναδική θέαση του κόσμου».
Guardian

Ο Ρέιμοντ Κάρβερ γεννήθηκε το 1938 στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Διηγηματογράφος και ποιητής, δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1961. Επί χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής δημιουργικής γραφής σε διάφορα πανεπιστήμια. Το 1983 γνώρισε την καταξίωση, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Μίλντρεντ και Χάρολντ Στράους από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, το οποίο του επέτρεψε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο. Πέθανε τον Αύγουστο του 1988.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης οι συλλογές ιστοριών του Αρχάριοι και Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ;