Εικόνες καθημερινότητας που έχει αιχμαλωτίσει ο Παύλος Σάμιος, θα
παρουσιαστούν στην έκθεση ζωγραφικής του, στις 26 Ιουλίου στην αίθουσα Fine Arts
Καπόπουλος στη Μύκονο. Η έκθεση έρχεται μερικούς μήνες μετά από την σημαντική έκθεση αναδρομικού χαρακτήρα που είχε παρουσιάσει ο Παύλος Σάμιος στο Μουσείο Μπενάκη, τον προηγούμενο Δεκέμβριο. 

Για τον Παύλο Σάμιο η καθημερινότητα δεν είναι παρά ο ρυθμός που σηματοδοτεί τις στιγμές μας και μας κινητοποιεί. Η δουλειά του χωρισμένη σε τρεις ενότητες που αναβλύζουν έντονη καλοκαιρινή διάθεση.

Η θάλασσα, παρούσα διαγράφει διακριτικά το τελείωμα των έργων και αφήνει το θεατή να δώσει τη δική του συνέχεια. Η αίσθηση του ανολοκλήρωτου χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς, μια συνειδητή επιλογή του καλλιτέχνη,  που θέλει να δώσει στον αποδέκτη του έργου του πιο ενεργό ρόλο, να τον κάνει συνδημιουργό και συνεργό του.

Η γυναίκα, σημείο αναφοράς για τον Παύλο Σάμιο, παίζει κι αυτή τη φορά σημαντικό ρόλο, άλλοτε ως μάνα, άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ερωμένη. Η παρουσία της γίνεται αισθητή ακόμα κι όταν έχει φύγει, αφήνοντας πίσω της ένα ζευγάρι κόκκινες γόβες, μια τσάντα, μια ανάσα.

Μια δουλειά που ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και ανοίγει τους ορίζοντες της συνέχειας και της περαιτέρω δημιουργικής πορείας.