Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημα του Χ. Στεφόπουλου

που τιτλοφορείται «Καθαρές Δουλειές».

Λίγα λόγια για το έργο:

Αθήνα, καλοκαίρι 2009.
Ο αστυνόμος Δημάκος έχει μόλις επιστρέψει από διακοπές. Τη θερινή χαλάρωσή του ταράζει μια δολοφονία: ο εκδότης της κουτσομπολίστικης εφημερίδας το Σούσουρο βρίσκεται νεκρός. Ποιος και για ποιους λόγους επιθυμεί να τον «ξεφορτωθεί»; Είναι κάποιος που φοβάται ότι θα αποκαλυφθούν μυστικά που τον αφορούν; Είναι κάποιος συνεργάτης του; Είναι κάποιο μέλος της οικογένειάς του που έχει προηγούμενα μαζί του; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που θα οδηγήσουν και στην αποκάλυψη του δράστη προσπαθεί να δώσει ο αστυνόμος Δημάκος, λίγο πριν τις εκλογές του 2009, όταν ακόμη στο συλλογικό φαντασιακό ήταν εδραιωμένη η πεποίθηση ότι λεφτά υπάρχουν.

Ο Χ. Στεφόπουλος δημιουργεί έναν νέο ήρωα, τον πολύ οικείο Γιώργο Δημάκο, έναν αστυνόμο της εποχής της οικονομικής κρίσης, που καλείται να διαλευκάνει υποθέσεις με σκηνικό την αβεβαιότητα, τον φόβο και την ανασφάλεια.

Ο αστυνόμος Δημάκος ήρθε για να μείνει. Η επόμενή του περιπέτεια θα έχει τίτλο Οριζόντιες περικοπές. 

Βιογραφικά στοιχεία Χ. Στεφόπουλου:

Ο Χ. Στεφόπουλος κατάγεται από μια πόλη της Μακεδονίας. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Προς το παρόν ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τα πρωινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για όσο καιρό ακόμη του επιτρέπουν οι διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα περί μείωσης του προσωπικού των υπηρεσιών του δημοσίου, ασχολείται με την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Στον «παραγωγικό» του χρόνο ασχολείται από κοινού με τη γυναίκα του με το μεγάλωμα ενός μωρού, διαβάζει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του και γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα.

Υπεύθυνη σειράς: Ελένη Μπούρα
Καλλιτεχνικός σχεδιασμός: Γιάννης Κουρούδης / k2design