Η Katerine Duska και ο Leon of Athens έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια για το ταλέντο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2019 με το τραγούδι “Better Love”, το οποίο οδήγησε την Κατερίνα Ντούσκα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ακολούθησε το ντουέτο “Άνεμος”, το πρώτο τους τραγούδι σε ελληνικό στίχο, το οποίο κέρδισε σταθερή θέση στις playlists των ραδιοφώνων, φτάνοντας στο top 3 του ελληνικού Spotify και το φετινό “Βαβέλ” που κυκλοφόρησε μέσα από το “Global Spin” της Ακαδημίας των “Grammys” και μπήκε στο top 10 του ελληνικού iTunes.

Η Κατερίνα και ο Leon, δύο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί της σύγχρονης pop, θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλαιού Φρουρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023, για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και τη Μουσική που τους έχει εμπνεύσει.

Βιογραφικά

Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Katerine Duska πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσα από την ραδιοφωνική επιτυχία του “One In A Million” και τη διασκευή του “Do I Wanna Know” των Arctic Monkeys, η οποία σημείωσε εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Μετά τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο «Εmbodiment» στο οποίο υπογράφει στίχους και μουσική, το 2022 κυκλοφόρησε το EP της «Call me Nyx» με την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις παραγωγές των Lana Del Rey και Lewis Capaldi και ολοκλήρωσε την πρώτη της Αμερικανική περιοδεία σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το «SXSW» και «Summerfest».

H Katerine Duska είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. H χαρακτηριστική χροιά της μας ταξιδεύει σε φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τον ήχο της αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο, ακολουθώντας pop και alt- pop μονοπάτια, ενώ η σκηνική της παρουσία είναι, αναμφισβήτητα, μαγευτική. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Ο Leon of Athens μας σύστησε τον ιδιαίτερο ήχο του με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Futrue” ενώ το ταλέντο του στην τέχνη της τραγουδοποιίας αναδύθηκε από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια μετά, με το δίσκο Global και έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, και πραγματοποίησε περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Ακολούθησαν και άλλες δημιουργίες, ανάμεσα στις οποίες ο δίσκος Xenos, σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes). Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες και ο Γιώργος Λάνθιμος που σκηνοθέτησε το video clip του Baby Asteroid, έχει διακριθεί σε δυο διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού (John Lennon Awards και Unsigned only) ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (Bonaroo, Primavera, South by Southwest, Firefly Music Festival, Okeechobee, Summerfest, Shaky Knees) . Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσής του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Δερμάνης
Σωτήριος Μαυρονάσιος
Ειρήνη Τσακίρογλου
Sophia Helen Diamantidis

Διαβάστε επίσης:

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2023: Η διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά!