Με τη συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως Αμάντας Μιχαλοπούλου και της δημοσιογράφου Κατερίνας Λυμπεροπούλου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 οι φετινές «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συζήτηση έχει θέμα «Το βίωμα και η επινόησή του: Γιατί είμαστε όλοι μυθιστορηματικοί ήρωες».

Βιογραφικά

Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το Γιάντες (1996), με το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και με το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το Θα ήθελα (2005), καθώς και με το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Λαμπερή Μέρα (2012). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Πιο πρόσφατη μετάφραση είναι το διήγημά της Μεσοποταμία στον τόμο Best European Fiction 2018 (Dalkey Archive). Πιο πρόσφατο έργο της είναι το μυθιστόρημα Μπαρόκ. Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS. Τελευταία εκδόθηκε ο συλλογικός τόμος Το μυστικό, με έργα μαθητών της.

Κατερίνα Λυμπεροπούλου

Η Κατερίνα Λυμπεροπούλου πήρε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Βήμα και την Απογευματινή. Συνεργάζεται με το ενημερωτικό site The TOC. Είναι μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Με το φωτογράφο Robert McCabe συνυπογράφουν την ελληνική (Πατάκης/2018) και διεθνή (Abbeville Press/2019) έκδοση του βιβλίου Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.