Χαρισματικά συμπλέγματα καρπών, πρώτες ύλες που μεταλλάσσονται σε έμπνευση, χρώματα που μετουσιώνονται σε φως, μορφές που υπόσχονται ζωή και έργα που παρακινούν σε ποιητικό διάλογο συνθέτουν τις εικαστικές δημιουργίες του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στην έκθεση “Καρπών Σπονδή” που εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στη νέα Γκαλερί “Λεφάκης” στη Γλυφάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνδυαστούν με το καλλιτεχνικό δρώμενο της Έλενας Παυλέα, ένα συνδυασμό μουσικής, ποίησης, χορού και κινηματογράφου με βασικό χαρακτηριστικό τον συγκερασμό των τεχνών. Η μουσική σύνθεση στο πιάνο της Παυλέα και οι ερμηνείες της μέτζο σοπράνο Μαρισίας Παπαλεξίου εμπνέονται από τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ενώ τη σκυτάλη της έμπνευσης παίρνει η χορογράφος Ελένη Γιαννούδη, η ποιήτρια Βιολέττα Μαράντου- Παυλέα και ο Ελληνοϊταλός σκηνοθέτης Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλος που μαζί με τον Πάνο Γκόλφη γύρισαν ειδικά για την έκθεση την ταινία “Καρπών Σπονδή”.

Ο διάλογος των καλλιτεχνών είναι μια συμβολική προσέγγιση στην πηγή της ζωής, καθώς και ένα ταξίδι αφύπνισης των αισθήσεων, υπαρξιακής αναζήτησης και αυτογνωσίας. Το δάσος και η θάλασσα, οι καρποί και η φθορά, η ελπίδα και ο πόνος, το πραγματικό και το μεταφυσικό, η ψυχή και η ποίηση είναι τα σύνορα που ξεπερνάμε για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, την ταυτότητά μας και τον προορισμό μας. Ακέραιες στιγμές έμπνευσης, έντονη ψυχολογική φόρτιση και δημιουργική έκφραση συνθέτουν το έργο των καλλιτεχνών που συνυπάρχουν σε ένα νοητό τοπίο “Καρπών”, δίνοντας τη δική τους καλλιτεχνική εκδοχή με φόντο έναν κόσμο που γεννιέται, αναπνέει και κινείται αέναα ανάμεσα στο φως, το σκοτάδι και τον έρωτα.