Ο Δήμος Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, η Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών διοργανώνουν και φέτος τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις για την πόλη της Άμφισσας, οι οποίες ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου 2015 θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου 2015, με την αναβίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου».

Για μία ακόμη χρονιά οι κύριες εκδηλώσεις της πόλης μας θα δώσουν καρναβαλικό αέρα και εορταστική διάθεση σε όλους μας:

-Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» με γρίφους, ερωτήσεις για την πόλη, αμέτρητα ομαδικά παιχνίδια και πολύ χορό θα κρατήσει σε εγρήγορση όλη τη νεολαία της πόλης ηλικίας 10-18 ετών.

-Η «Οδύσσεια», το παιχνίδι ενηλίκων, όπως πάντα από το πρωί της προτελευταίας Κυριακής των Αποκριών, 15 Φεβρουαρίου 2015, θα διασκεδάσει όλη την πόλη και θα αναστατώσει τις ομάδες των καρναβαλιστών  με τους γρίφους και τα παιχνίδια.

-Το Σάββατο της Αποκριάς, 21 Φεβρουαρίου 2015, με πίπιζες,  νταούλια και την μεγάλη πομπή των δερματοφόρων θα πραγματοποιηθεί η θρυλική αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών», η αναβίωση δηλαδή του μύθου του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε στα Ταμπάκικα, κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από φοβερό κεραυνό.

Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Λάιος Γεώργιος.

Την βραδιά θα ολοκληρώσει η συναυλία του μουσικού συγκροτήματος ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ στις 21.30 στην Πλατεία Λαού.

-Μετά από πολλά χρόνια, την Κυριακή του Καρναβαλιού, 22 Φεβρουαρίου 2015, στην Πλατεία Ησαϊα θα διεξαχθεί η έναρξη του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου» με παρέλαση αρμάτων, καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και πολλές εκπλήξεις!

Το κέφι στην πλατεία θα απογειωθεί με την μουσική συναυλία του συγκροτήματος STAVENTO στις 19.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

10:03πμ «Οδύσσεια» . Ένα παιχνίδι ενηλίκων που αναστατώνει και διασκεδάζει όλη την πόλη.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

15:00 – 20:00 Oι 18 ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού κάνουν εντυπωσιακές εισόδους στην πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία) φορώντας τις φαντασμαγορικές τους στολές. Η πόλη γεμίζει χρώματα και το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αρχίζει. Ιστορίες και γρίφοι που πρέπει να λύσουν, οδηγούν τα παιδιά σε κάθε σημείο της πόλης.

19.00 Παραδοσιακός οικισμός Χάρμαινας «ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ» Φωτιές, Facepainting,  κατασκευές, Έκθεση  με μάσκες, δέρματα και φωτογραφίες… 21:00 Φαγητό, μουσική, χορός, κρασί, τσίπουρο.

21:30 Παραδοσιακός οικισμός Χάρμαινας Με το κάλεσμα δερματοφόρων και τους ήχους κουδουνιών ο Κωσταντής ξεπροβάλει απ’ τα λιθόστρωτα σοκάκια…

Διοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή «Η νύχτα των στοιχειών», Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας  Φιλική συμμετοχή «Κουδουναρέοι Διστόμου».

19:00 με 21:30 Το τρενάκι του Δήμου Δελφών θα κάνει συνεχώς δρομολόγια από το Εικαστικό  προς τη Χάρμαινα.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

10:00 π.μ. Οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Ησαΐα (κάτω πλατεία) και αφού παίξουν το «Παιχνίδι πόλεως» επιστρέφουν στο ευρύτερο κέντρο της πόλης για περισσότερες δημιουργικές δράσεις!

17.00 Στο Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας  συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι, ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της ‘’Νύχτας των Στοιχειών’’.

20.00 Με πίπιζες και νταούλια ξεκινά η μεγάλη πομπή των δερματοφόρων

στα στενά της πόλης.

20.30   ‘’Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ’’.

21.30 Πλατεία Ησαΐα. Συναυλία των KOZA MOSTRA.

Συνδιοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή «Η νύχτα των στοιχειών», Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στα περίπτερα του δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά, κρασιά και τσίπουρα.

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

10:30 π.μ. Πλατεία Ησαΐα. Παρουσίαση των χορευτικών των ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού.

17:30 Πλατεία Ησαΐα.  Έναρξη Αμφισσιώτικου Κομιτάτου. Παρέλαση Αρμάτων, καύση Βασιλιά Καρνάβαλου και πολλές εκπλήξεις.

18:30 Πλατεία Ησαΐα. Αποτελέσματα Κρυμμένου Θησαυρού και βράβευση των ομάδων.

19:00 Πλατεία Ησαΐα. Συναυλία  των STAVENTO.

Από τις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ησαΐα ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, μασκότ και animateurs θα προσφέρουν άφθονο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.