Από τις εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου κυκλοφορεί το βιβλίο, Καρδιές σακατεμένες του Hervé Le Corre σε μετάφραση Γιάννη Καυκιά.

Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας,

Βραβείο Mystère των Κριτικών

Βραβείο Γαλλικού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του Nouvel Observateur

Ο Πιέρ Βιλάρ είναι αστυνομικός διευθυντής στο Μπορντό. Η ζωή του σταμάτησε μετά την εξαφάνιση του γιο του Πάμπλο τη στιγμή που έβγαινε από το σχολείο. Με τη βοήθεια ενός απόστρατου χωροφύλακα κινεί γη και ουρανό για να τον βρει.
Ο Βικτόρ είναι μαθητής γυμνασίου και μένει με τη μητέρα του τη Ναντιά. Μια μέρα τη βρίσκει δολοφονημένη, η ζωή του καταρρέει και παίρνει τον οδυνηρό δρόμο των ορφανοτροφείων.
Δύο ανεπανόρθωτες απώλειες, δύο τραγωδίες. Συνδετικός κρίκος, ο Πιέρ Βιλάρ, που αναλαμβάνει την έρευνα για τη διαλεύκανση του φόνου της Ναντιά. Καθώς αρχίζουν να διακρίνονται κάποια ίχνη, ο αστυνομικός διαπιστώνει ότι καταδιώκεται από έναν άνθρωπο ο οποίος φαίνεται ότι παρακολουθεί στενά και τον Βικτόρ…
Από τη συνηθισμένη καθημερινή ζωή, κάποιοι βαθιά πληγωμένοι άνθρωποι, δράστες και θύματα, βιώνουν μόνο τις σκοτεινές της πλευρές, αυτές που ξέρει να φωτίζει με μοναδικό ύφος ο Ερβέ Λε Κορ, μέγας τεχνίτης της πλοκής και δεξιοτέχνης της αφήγησης, χτίζοντας άλλο ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα – στοιχειωμένο από την απουσία και το θάνατο. Η απώλεια των αγαπημένων προσώπων, η βία απέναντι στα παιδιά, η κοινωνική αδικία και η μοναξιά προσεγγίζονται με οικείο και βαθιά συγκινητικό τρόπο.

Ο Ερβέ Λε Κορ γεννήθηκε το 1955 στο Μπορντό, όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το μυθιστόρημα L’Homme aux lèvres de saphir (Βραβείο Mystère των Kριτικών), ενώ το επόμενο, Καρδιές σακατεμένες, τιμήθηκε με τρία βραβεία (Βραβείο Mystère, Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Βραβείο Γαλλικού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του Nouvel Observateur). Το μυθιστόρημά του Μετά τον πόλεμο, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος «Le Point», έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν δύο ακόμη έργα του: Άμμος στο στόμα και Περνώντας τους λύκους για σκύλους. Έχει εκδώσει επίσης τα μυθιστορήματα La Douleur des morts, Les Éffarés, Copyright, Tango parano, Trois de chute και Derniers retranchements, καθώς και 11 έως τώρα νουβέλες.