Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Στάικου με τίτλο «Καρακορούμ», σε συμπαραγωγή με την ομάδα «Χάριν Παιδιάς», για 3 ακόμη παραστάσεις.

Τα πεζογραφήματα, θεατρικά έργα και μεταφράσεις του Ανδρέα Στάικου, εκδίδονται από τις Εκδόσεις Άγρα. Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του είναι η Βηθσαβέ (Άγρα, Νοέμβριος 2012) και η μετάφραση της νουβέλας Χωρίς Επαύριον του Vivant Denon. Παλαιότερα έργα του Επικίνδυνες μαγειρικές (Άγρα, 1998), Η αυλαία πέφτει (Άγρα, 1999), Η αισχροτάτη Εριέττα, (Άγρα, 2002), Ακόλαστες Εσπερίδες (Άγρα, 2003) Καπνοκράτωρ (Άγρα, 2005), Ναπολεοντία (Άγρα, 2007).

Το έργο:

Το Θέατρο Τέχνης  σε συμπαραγωγή με την ομάδα « Χάριν παιδιάς» παρουσιάζουν το “Καρακορούμ” του Ανδρέα Στάικου ένα  έργο με μουσική φόρμα και το ιδιαίτερο ύφος γραφής του συγγραφέα.

Δυο εταίρες και ο προστάτης τους ξεκινούν από τη Μασσαλία για το μεγάλο ταξίδι στα πέρατα του κόσμου, στην έρημο του Καρακορούμ, οδηγημένοι από τις πληροφορίες μιας παλαιάς εφημερίδας ότι εκεί μαίνεται ένας πόλεμος που κατά την άποψη των ειδημόνων θα κρατήσει για μερικές δεκαετίες. Στο Καρακορούμ θα στήσουν ανάμεσα στα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα την επιχείρηση των ονείρων τους διότι στη Μασσαλία οι δουλειές δεν πάνε διόλου καλά. Όταν επιτέλους έπειτα από χίλιες περιπέτειες πατάνε στο αμμώδες έδαφος του Καρακορούμ ανακαλύπτουν ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει στο τέλος του περασμένου αιώνα.

Ένα  έργο σουρεαλιστικό, επιφανειακά ανάλαφρο που όμως ξεδιπλώνει όλη τη τραγικότητα της εποχής μας. Τρεις άνθρωποι καθηλωμένοι στο απόλυτο πουθενά, στην έρημο του Καρακορούμ.

Παίζουν: ΑΓΛΑΪΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ

Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ

Μουσική: ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗΣ

Σκηνικά – Κοστούμια:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

Επιμέλεια κίνησης:  ΜΑΡΙΖΑ ΤΣΙΓΚΑ

Μακιγιαζ – Φωτογραφίες: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ