18 σπουδαστικές ταινίες συμμετείχαν στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα της La Cinef , οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 2.263 φιλμ από 555 σχολές κινηματογράφου από όλο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή ταινιών μικρού μήκους είχε στην προεδρία την Lubna Azabal και αποτελούνταν από τους: Marie-Castille Mention-Schaar, Paolo Moretti, Claudine Nougaret και Vladimir Perišić.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Chidananda S. Naik από το Ινστιτούτο FTII της Ινδίας για την ταινία «Sunflowers were the first ones to know…» (με το χρηματικό έπαθλο 15,000€). Το δεύτερο βραβείο (με το χρηματικό έπαθλο 11,250€) έλαβαν από κοινού ο Νίκος Κολιούκος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την Asya Segalovich από το Columbia University των ΗΠΑ για την ταινία «Out the Window through the wall», ενώ το τρίτο βραβείο (με το χρηματικό έπαθλο €7,500) κέρδισε η Mansi Maheshwari από το NFTS του Ηνωμένου Βασιλείου για την ταινία «Bunnyhood».

Η τελετή απονομής των βραβείων της La Cinef πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/05) στην αίθουσα Buñuel που βρίσκεται μέσα στο Palais des Festivals στις Κάννες, και στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή των βραβευμένων ταινιών. Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Cinéma du Panthéon στις 3 Ιουνίου και στο MK2 Quai de Seine στις 4 Ιουνίου.

Οι νικητές του διαγωνιστικού τμήματος La Cinef

1ο βραβείο

SUNFLOWERS WERE THE FIRST ONES TO KNOW…
Chidananda S Naik
FTII, Pune, India

2ο βραβείο

OUT THE WINDOW THROUGH THE WALL
Asya Segalovich
Columbia University, United States

THE CHAOS SHE LEFT BEHIND
Nikos Kolioukos
Aristotle University of Thessaloniki, Greece

2ο βραβείο

BUNNYHOOD
Mansi Maheshwari
NFTS, United Kingdom

Photo Credit: © Maxence Parey / Festival de Cannes, via festival-cannes.com

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Καννών 2024: Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης
Νίκος Κολιούκος: Βραβεύτηκε η ταινία «Το χάος που άφησε πίσω της» στο 77ο Φεστιβάλ Καννών