Σε ένα κατάμεστο Palais des Festivals ο Pawel Pawlikowski έκανε τη δική του επανάσταση με μια ιστορία αγάπης που αποδεικνύει πως ο έρωτας είναι και πόλεμος, ενίοτε Ψυχρός. Με τη μεστή, λιτή, ασπρόμαυρη δημιουργία του, ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ο ήδη βραβευμένος με Oscar (Ιda) Πολωνός σκηνοθέτης κατόρθωσε να καθηλώσει και να συγκινήσει το κοινό της πρεμιέρας. Η προβολή της ταινίας έκλεισε με παρατεταμένο  χειροκρότημα από το όρθιο κοινό της πρεμιέρας που αποθέωνε τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους η πρόεδρος της Επιτροπής, Cate Blanchett με δημιουργία της Κύπριας σχεδιάστριας Mary Katrantzou, αλλά και η Chloe Sevigny, η Lea Seydoux και άλλοι διάσημοι.

Γράφουν για την ταινία:

Επική ιστορία, μυστηριώδης, μουσικά μεγαλειώδης, οπτικά σαγηνευτική

The Guardian – Peter Bradshaw

Μια ταινία φτιαγμένη με τον αέρα και τον λυρισμό της μεγάλης δόξας του Ευρωπαϊκού New Wave. Άγρια η ομορφιά της ερμηνείας της Kulig

Independent – Geoffrey Macnab

Τέλεια, ασπρόμαυρη δημιουργία. Μια ταινία που έχει δομηθεί με ανατριχιαστική ακρίβεια από τη μουσική του μέχρι τη σκηνοθεσία και φωτογραφία κάθε κάδρου του.

Variety – Guy Lodge

Εξαίσια, συνταρακτική αποδόμηση ενός ρομάντσου με killer soundtrack

Hollywood Reporter – Leslie Felperin

Μεγαλειώδης δυνατή χειρουργική ακρίβεια

Le Monde – Leslie Felperin

Λίγα λόγια για την ταινία ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ | Cold War

H ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο του 1950 στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Από τον σκηνοθέτη της βραβευμένης με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας “Ida”, Pawel Pawlikowski.

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski
Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki
Παίζουν: Joanna Kulig, Agata Kulesza, Tomasz Kot
Έτος: 2018
Χώρα: Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Διάρκεια: 85΄

Mε την υποστήριξη Creative Europe Programme – MEDIA


Δείτε το πρώτο trailer της ταινίας, εδώ: https://www.festival-cannes.com/en/festival/films/zimna-wojna-cold-war#