Η ταινία της StraDa Films Les Anarchistes, του Ελί Γουαζμάν, με την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Ταχάρ Ραχίμ, ανοίγει την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών 2015!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 54ης Εβδομάδας Κριτικής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς και η ταινία έναρξης, η οποία δεν είναι άλλη από τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Ελί Γουαζμάν, Les Anarchistes. Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στο Φεστιβάλ με αυτό το δυνατό ιστορικό θρίλερ και με το εκρηκτικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι Ταχάρ Ραχίμ (Προφήτης) και Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ: Κεφάλαια 1&2).

Η ταινία μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1899, όπου ο δεκανέας Ζαν Αλμπερτινί (Ταχάρ Ραχίμ) εισχωρεί σε μια ομάδα αναρχικών, με σκοπό να τους παγιδεύσει, παρουσιάζοντας ενοχοποιητικές μυστικές αναφορές για τη δράση τους στον ανώτερό του. Ωστόσο, γρήγορα αναπτύσσει ειλικρινή αισθήματα για εκείνους, και ιδιαίτερα για τη Ζουντίτ (Αντέλ Εξαρχόπουλος), την ερωμένη του αρχηγού. Διχασμένος ανάμεσα στο κάνει το καθήκον του και στο να ακολουθήσει την καρδιά του, ο Ζαν θα πρέπει να διαλέξει σε ποιον θα μείνει πιστός…

Η 54η Εβδομάδα Κριτικής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 22 Μαΐου 2015.


www.festival-cannes.com