Η «Κανελόριζα» της Σμαρώς Πλατιώτη έρχεται στο Μπενσουσάν Χαν από τις 28 Φεβρουαρίου 2015 από το kontakt^ensemble σε συνεργασία με τους SourLiBooM.

Η Κανελόριζα είναι ένα σκηνικό πρότζεκτ που συνδυάζει το σωματικό θέατρο, σύγχρονα ποιητικά κείμενα και το παραδοσιακό τραγούδι. Ταξιδεύει σε εικόνες και καταστάσεις του παρελθόντος, πραγματεύεται τη Μνήμη, τον Έρωτα και τον Αποχωρισμό μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου- σε απόλυτη συνδιαλλαγή, ωστόσο, με τον παραδοσιακό «καμβά».

Ο έρωτας δύο νέων, ο ξενιτεμός των πολλών, η μοίρα/ το ριζικό του ανθρώπου, η κοινωνία και οι ταγές της, η θάλασσα στην ψυχή του ναυτικού, ο αποχωρισμός ως αποχαιρετισμός- παροδικός ή και μόνιμος, ο θρήνος…εικόνες μιας άλλης εποχής που συμβολοποιούνται και αποκωδικοποιούνται κατά το δοκούν από τον καθένα σας, ξεχωριστά και μοναδικά.

Τι ήχο έχει το ταξίδι μακριά; Τι άρωμα έχει η θάλασσα; Τι χρώμα έχει η μη επιστροφή; Πόσα βήματα μετράς ως την αγάπη;

«Τ’ακροδάκτυλα μου / καμία ακτή / καλή μου / καμιά ακτή / καλή μου / δεν ορίζουν / παρεκτός  /  του κορμιού σου το περίγραμμα.» (Αναστασία Γκίτση)

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία: Σμαρώ Πλατιώτη

Κείμενα/ Ποίηση: Αναστασία Γκίτση

Σκηνικά/ Κοστούμια/ Μάσκες: Λίζα Ψωμιάδου

Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αλεξίου, Γρηγόρης Πυριαλάκος

Επιμέλεια Κίνησης: Αναστασία Δίγκα

Σχεδιασμός Αφίσας: Λευκή Χαρίτου

Φωτογραφίες/ video: Σμαρώ Πλατιώτη, Απόστολος Καρουλάς

Κατασκευές: Μπάμπης Πεΐδης

Φωτισμοί: Κέλλυ Εφραιμίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Παπαχρήστου

Εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά):

Βασιλική Αλεξίου, Αναστασία Γκίτση, Αναστασία Δίγκα, Κωστής Κώτσος, Ματίνα Νούτσου, Γιώργος Πανόπουλος, Γρηγόρης Πυριαλάκος

Ευχαριστούμε τη Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου για την παραχώρηση του κειμένου της με τίτλο «ΠατριδΑγνωσία» και τη φιλική της συμμετοχή στην παράσταση.