Μεγάλη αναταραχή προκάλεσε η δήλωση της Τζ. Ρόουλινγκ ότι ο καθηγητής και προστάτης του Χάρι Πότερ, διευθυντής της Σχολής Χόγκουαρντς Αλμπους Νταμπλντορ είναι ομοφυλόφιλος.

Μεγάλη αναταραχή προκάλεσε η δήλωση της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ότι ο καθηγητής και προστάτης του Χάρι Πότερ, διευθυντής της Σχολής Χόγκουαρντς Αλμπους Νταμπλντορ είναι ομοφυλόφιλος.


Η βρετανίδα συγγραφέας έκανε την αποκάλυψη αυτή στη Νέα Υόρκη πριν λίγες ημέρες και όταν ρωτήθηκε στο φεστιβάλ συγγραφέων του Τορόντο για το θέμα, δήλωσε έκπληκτη από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της.


“Ποτέ πριν δεν αναφέρθηκα στο θέμα αυτό γιατί κανείς δεν με είχε ρωτήσει. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος γενναίος και έξυπνος δεν μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος”, είπε χαρακτηριστικά.


Η Ρόουλινγκ διευκρίνισε πως ο Ντάμπλντορ όταν ήταν νέος αισθάνθηκε έλξη για τον μάγο Γκέλερτ Γριντερβαλντ, αλλά αργότερα οι δυό τους ήρθαν σε ρήξη όταν ο διευθυντής του Χόγκουαρντς ανακάλυψε πως ο φίλος του υποστήριζε τη σκοτεινή πλευρά της μαύρης μαγείας.


Χιλιάδες μηνύματα για την αποκάλυψη αυτή έχουν εμφανιστεί στο Ιντερνετ και όπως τόνισε η Ρόουλινγκ τα περισσότερα είναι θετικά.


Σχετικά με το αν θα υπάρξει και συνέχεια στις περιπέτειες του ενήλικου πια Χάρι Πότερ, η συγγραφέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Είπε μόνο πως σκέφτεται να γράψει μια εγκυκλοπαίδεια για τον ήρωά της.