Ανοίγουμε για τρίτη (!) φορά την έκθεση και ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να ξανακλείσουμε!

Ξέρουμε ότι διψάτε για τέχνη και γκαλερότσαρκες! Για αυτό κι εμείς στην a.antonopoulou.art θα σας περιμένουμε στην κοινή έκθεση «Κάνε ό,τι κάνω» των Ηλία Παπαηλιάκη και Νικόλα Σημαντηράκη έως 8 Μαΐου.

Οι δύο καλλιτέχνες, Ηλίας Παπαηλιάκης και Νικόλας Σημαντηράκης, θα παρουσιάσουν σε μία κοινή έκθεση σχέδια, με θέμα «Κάνε ό,τι κάνω» που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το υλικό, μολύβι σε χαρτί, την διάσταση (15 x 21 cm) και ακριβώς τον ίδιο αριθμό σχεδίων, 300 ο καθένας. Συνολικά μία εγκατάσταση από 600 σχέδια.

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2020, στοχεύει σε ένα κοινό ζωγραφικό αποτέλεσμα. Η ελευθερία στην επιλογή του θέματος επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν εικόνες που πηγάζουν από τους ίδιους και δημιουργούνται αυθόρμητα, αυτόματα και αλογόκριτα.

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης, είναι γνωστή η τελευταία του δουλειά και από την έκθεση του στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, με μερικές λιτές απλές γραμμές δημιουργεί εικόνες. Στα σχέδια του αυτά διαπραγματεύεται το όριο, το «μέσα», το «έξω», το ελάχιστο, το μέγιστο.

Τα σχέδια του Νικόλα Σημαντηράκη είναι εσωτερικά τοπία, πορτραίτα και συνθέσεις με συμπαγείς φόρμες και τονισμένα περιγράμματα. Εδώ, επικρατεί η σχολαστική ανάλυση στην επεξεργασία της φόρμας, οι τονικές ποιότητες, οι άφθονες συναισθηματικές εναλλαγές, το γεμάτο. Δηλαδή μία μεγάλη αντίθεση σε σχέση με την δουλειά του Η. Παπαηλιάκη.

Στην έκθεση, τα σχέδια του ενός συμπληρώνουν τα σχέδια του άλλου και σε κάθε δυνατό συνδυασμό έχουν διάλογο και περιεχόμενο. Το λίγο με το πολύ, το ειδικό με το γενικό, το άδειο με το γεμάτο, δημιουργούν νέες εικόνες και νοήματα.


Ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων μας, παρακαλούμε να φοράτε τη μάσκα σας κατά την είσοδο και καθ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας στον εκθεσιακό χώρο!