Από τις εκδόσεις Καστανιώτη θα κυκλοφορήσει  το συλλογικό δοκίμιο των Νίκου Μπακουνάκη, Λευτέρη Ξανθόπουλου, Φωτεινής Τσαλίκογλου με τίτλο, Καμύ. Η ευτυχία και το παράλογο αχώριστα παιδιά της ίδιας Γης.

 

Ο Νίκος Μπακουνάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Ιστορία στην École des Hautes Études en Sciences Sociales του Παρισιού, της οποίας είναι élève diplômé. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες και άρθρα με θέματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία του 19ου αιώνα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο του Πάτρα, μια ελληνική πρωτεύουσα στον 19ο αιώνα (1988).

Ο Λευτέρης Ξανθόπουλος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς να δώσει πτυχιακές εξετάσεις, και κινηματογράφο στο Λονδίνο. Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές «Αντίψυχα», «Περιπέτειες πλανόδιου σωματοφύλακα ονείρων», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Σήκωσε το κεφάλι σου πατέρα», «Η ορμή του νερού και των υδάτων», «Γιατί οι γυναίκες δεν αγαπούν τη βροχή» και το αφήγημα «Άγγελος των πρώτων ημερών». Σκηνοθέτησε τις ταινίες μεγάλου μήκους «Καλή Πατρίδα Σύντροφε (Beloiannisz)», 1986, «Ο δραπέτης», και τα ντοκιμαντέρ «Ελληνική Κοινότητα Χαϊδελβέργης», 1978, «Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα», 1979, «Στα Τουρκοβούνια», 1982, «Επί Κολωνώ», «Ποιος είναι ο τρελός λαγός (Μίλτος Σαχτούρης)», 1992, «Σκοτεινός συνωμότης (Μιχάλης Κατσαρός)», 1998, «Διαδρομές», «Κυπαρισσία-Αθήνα Α΄ θέση», «Κληρονόμος πουλιών (Μίλτος Σαχτούρης)», 2004, «Ο κήπος με τ’ αμέτρητα παράθυρα (Νίκος Εγγονόπουλος)», 2005, «Ευλογημένα χέρια (Χρήστος Καπράλος)», 2006, «Σπίτι δίπλα στη θάλασσα (Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλος)», 2007, κ.ά.

H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εκδώσει επιστημονικά έργα, δοκίμια, πέντε μυθι­στορήματα, μία νουβέλα και ένα παραμύθι.