Στα Χανιά θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος στο Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης με την Αντιγόνη Γύρα, από 6 έως 8 Ιουλίου 2018 και στην Αίγινα στο Σεμινάριο Υποκριτικής και Κίνησης με το Δημήτρη Αγορά και την Ιωάννα Καμπυλαυκά, από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου 2018.

Αναλυτικά:

Στα Χανιά….

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης με την Αντιγόνη Γύρα

6-8/7/2018

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα ζεσταθούμε εξερευνώντας τις δυνατότητες και τις ποιότητες του σκελετικού μας συστήματος, εστιάζοντας στους χώρους που δημιουργούνται μέσα στο εσωτερικό του σώματος μας την ώρα που χορεύουμε και πως κατ΄ επέκταση οι χώροι αυτοί δημιουργούν ή επηρεάζουν το χώρο γύρω μας . Θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και θα εξερευνήσουμε εικόνες οι οποίες αναπτύσσουν τις αυτοσχεδιαστικές μας δεξιότητες.

Στο δεύτερο μέρος θα προχωρήσουμε στην εισαγωγή διαφορετικών τεχνικών σύνθεσης μέσω του αυτοσχεδιασμού, δουλεύοντας κι οργανώνοντας συγκεκριμένο κινητικό υλικό. Οι επιλογές για την έμπνευση και δόμηση του υλικού θα έρθουν από κείμενα, μουσικά κομμάτια, εικόνες ή και αφηρημένες έννοιες ανάλογα με την προσωπική προτίμηση του κάθε συμμετέχοντα.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα συνθέσουμε μια συνολική φόρμα την οποία και θα παρουσιάσουμε προκειμένου να αποτελέσει έναυσμα για μελλοντική δημιουργία ή συζήτηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του χορού και του θεάτρου.

Πότε: 6-8/7/2018
Ώρα: 18.00-22.00 (στις 8/7 παρουσίαση στις 21.30)
Πού: Studio KER, Δαγκλή 22α, Χαλέπα, Χανιά
Κόστος: 60 €

Και στην Αίγινα…

Σεμινάριο Υποκριτικής και Κίνησης με το Δημήτρη Αγορά και την Ιωάννα Καμπυλαυκά

9-15/7/2018

Πώς τα κόμικς έγιναν θέατρο; Πόσο δύσκολο είδος είναι η κωμωδία; Πόσο μοιάζουμε με τους ήρωες του Αρκά; Ο Δημήτρης Αγοράς, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», που είναι βασισμένη στα κόμικς του Αρκά, μας προσκαλεί σε ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο έρευνας, ανάλυσης και δραματοποίησης των αγαπημένων ηρώων του μεγάλου σκιτσογράφου και μας εισάγει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στον κόσμο της υποκριτικής.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα προετοιμάσουμε σώμα και πνεύμα με τεχνικές yoga. Την πρακτική θα οδηγήσει η Ιωάννα Καμπυλαυκα βασικό μέλος του Κινητήρα, χορογράφος και ασκητρια της yoga επί πολλά χρόνια. Η πρακτική θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του γκρουπ και θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο σεμινάριο.

Θα γίνει παρουσίαση στο τέλος του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του χορού και του θεάτρου.

Πότε: 9-15/7/2018
Ώρα: 9.30-14.30
Πού: Το μικρό στούντιο, Χρήστου Λαδά 7, Αίγινα
Κόστος: 150 € (10% έκπτωση σε κατόχους κάρτας ανεργίας)