Για μια ακόμα χρονιά, η Ηλιούπολη υποδέχεται το καλοκαίρι με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων & θεσμών, υψηλής ποιότητας και προσιτών στο ευρύ κοινό.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, το Φεστιβάλ Ηλιούπολης, η Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης, η Έκθεση Βιβλίου, οι εκδηλώσεις των Εργαστηρίων Τέχνης θα ομορφύνουν τα  βράδια μας, με αξιόλογες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, βραβευμένες ταινίες, αγαπημένους συγγραφείς και βιβλία, εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους:

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», 29/5 έως 18/9

Στις 29 Μαΐου θα αρχίσει τη λειτουργία του ο θερινός κινηματογράφος, με την προβολή της ταινίας του συντοπίτη μας σκηνοθέτη, Γιάννη Σακαρίδη, «Wild Duck», η οποία ύστερα από ένα συναρπαστικό ταξίδι σε κορυφαία φεστιβάλ σε πέντε ηπείρους προβάλλεται και στη χώρα μας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού θα συνδυάζει, όπως κάθε χρόνο, την ποιότητα με την ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, με επιλεγμένες ταινίες τόσο από αυτές που προβλήθηκαν κατά τη χειμερινή σεζόν όσο και πρώτης προβολής και  με ιδιαίτερα προσιτό εισιτήριο, των 5 και 3 €.

Το πρόγραμμα προβολών θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Rio 2», από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ…ΘΕΑΤΡΟ, 30/6 έως 16/9

Στις 30 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του για ένα ακόμη καλοκαίρι το Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής, φιλοξενώντας μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές και μουσικές παραγωγές του καλοκαιριού.

Σημαντικά ονόματα της εγχώριας θεατρικής σκηνής, όπως η Λυδία Κονιόρδου, η Αγλαΐα Παππά,  ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Στέλιος Μάινας, η Μαρία Πρωτόπαππα, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Μαρία Καβογιάννη, ο Νίκος Κουρής, ο Χρήστος Λούλης, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Άρης Σερβετάλης, ο Αντώνης Λουδάρος, η Κερασία Σαμαρά,  αλλά και καταξιωμένοι συνθέτες και τραγουδιστές, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Μάργαρης με την Ανδριάννα Μπάμπαλη, η Ευρυδίκη και η Ραλλία Χρηστίδου, θα  μας κρατήσουν συντροφιά τις νύχτες του καλοκαιριού, με τις μοναδικές ερμηνείες τους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ, 15/6 έως 25/7

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συμμετέχει στην πανελλαδική καλοκαιρινή εκστρατεία της Future Library, η οποία φέτος έχει τίτλο «Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!» και υπότιτλο «Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες».

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει πενήντα δράσεις, από τις 15 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου 2014, για νήπια, παιδιά και έφηβους, με προεγγραφή. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις, εικαστικά, μουσικά, θεατρικά και οικολογικά εργαστήρια, πειράματα φυσικής και παιχνίδια και θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, 13/6 έως 22/6

Ο «ΠΑΟΔΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, την 11η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, και προσκαλούν τους φιλαναγνώστες,  σε ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων, με παρουσιάσεις καταξιωμένων αλλά και νεότερων ταλαντούχων συγγραφέων, παραστάσεις θεάτρου σκιών, κουκλοθέατρο, διαδραστικά εργαστήρια κ.ά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, 24/5 έως 29/6

Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου και του Εργαστηρίου Εικαστικών Τεχνών του Δήμου μας, παρουσιάζουν τη δουλειά τους και αποδεικνύουν ότι η ερασιτεχνική δημιουργία στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και αποτελεί την καλύτερη διέξοδο για τους πολίτες σε μία περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης.