Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής είναι εμπνευσμένος από την αρχαιολογική έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά».

Μετά την περσινή επιτυχία της ψηφιακής πλατφόρμας kidscontest.cycladic.gr με 370.000 views και 42.000 μοναδικούς χρήστες, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να λάβουν μέρος στον νέο παιδικό διαγωνισμό «Κάλλος: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά».

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 17 Απριλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό στη ψηφιακή πλατφόρμα ενώ τον Μάιο θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση. Παράλληλα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν όλο το χρόνο εκπαιδευτικές δημιουργικές δραστηριότητες και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της Τέχνης.

Στον φετινό διαγωνισμό, μέσα από ένα παιχνίδι που θυμίζει παζλ, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν και να δημιουργήσουν την εικόνα που αποτυπώνει για εκείνα την ομορφιά. Σκέψου ότι η ομορφιά είναι ένα σύνολο εικόνων και ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Για εσένα, πού βρίσκεται η ομορφιά και ποια στοιχεία την απαρτίζουν;

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Ελένη Βερναδάκη – Κεραμίστρια
Μαίρη Κατράντζου – Σχεδιάστρια Μόδας
Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Αρχιτέκτονας
Ανδρέας Μελάς – Επιμελητής και Σύμβουλος Τέχνης
Μιχαήλ Πυργελής – Εικαστικός, Γλύπτης
Δρ. Λήδα Τσενέ – Ιδρύτρια Athens Comics Library

Περιμένουμε το έργο σου μέχρι τις 17 Απριλίου ενώ στις 18 Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ξεκινά η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής όπου θα αναρτηθούν οnline όλα τα έργα των παιδιών!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται και φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Η ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.cycladic.gr όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός: Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες:

Ενότητα Μαθαίνω

Η ενότητα ΜΑΘΑΙΝΩ αποτελεί το εκπαιδευτικό τμήμα του παιδικού διαγωνισμού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν, ψάχνουν και συζητούν, στο σχολείο ή στο σπίτι, θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Τέχνη και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δραστηριότητες αποτελούν πεδίο έμπνευσης, κινητοποίησης, προβληματισμού, συμμετοχής και έκφρασης.

Ενότητα Δραστηριότητες

Στην ενότητα αυτή, κάθε μήνα ανακαλύπτεις νέες δραστηριότητες!

– Δραστηριότητες για το σπίτι. Ανακαλύπτεις δράσεις στις οποίες πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και με ποικίλα υλικά!

– Δραστηριότητες για το σχολείο. Βρίσκεις δραστηριότητες που σχεδιάζει το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για σένα και για το σχολείο σου!

– Τέχνη για όλους. Φιλοξενούνται ειδικά διαμορφωμένες δραστηριότητες για παιδιά ΑμεΑ, καθώς η τέχνη είναι και θα είναι πάντα για όλους!

O 9ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής και η ψηφιακή πλατφόρμα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρειες για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό θα βρεις εδώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Κάλλος – Η Υπέρτατη Ομορφιά: Μία αρχαιολογική έκθεση από το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης