Η NORFORSALE σας προσκαλεί στο τελευταίο Καλλιτεχνικό Σεμινάριο του Φεβρουαρίου 2015. Η Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός), ο Βασίλης Τζωρτζίνης (κόντρα μπάσο) και  ο Χρήστος Αγγελόπουλος (τρομπέτα) την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 συνεχίζουν τον κύκλο των Καλλιτεχνικών Σεμιναρίων με «Χορό Modern Jazz«.

Η jazz από τη γέννηση της συνδυάζει την παράδοση με την πρωτοπορία. Μέσα από την εξέλιξη των αγαπητά στο ευρύ κοινό musicals, η jazz δημιούργησε το δικό της ιδιαίτερο στυλ με χαρακτηριστικά τον δυναμισμό, τον έντονο ρυθμό, την αρμονική κίνηση, την εκφραστικότητα και την φαντασία. Καταξιωμένοι χορογράφοι και σκηνοθέτες του Broadway όπως οι Bob Fosse και Rob Iscove , άσκησαν τεράστια επιρροή στην διαμόρφωση του σύγχρονου μουσικού θεάτρου και της jazz. Σήμερα η modern jazz τεχνική και χορογραφία περιέχει στοιχεία κλασικού χορού, σύγχρονου και hip-hop.

Το σεμινάριο εστιάζει στην ρυθμική ιδιαιτερότητα που είναι τόσο χαρακτηριστική στην μουσική και το στυλ της τζαζ. Το σώμα γίνεται αναπόσπαστο μέρος μιας τζαζ μπάντας. Καλείται να μάθει τα βήματα και να τα χορέψει με αυστηρά … προσωπικό τρόπο.

Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται ασκήσεις με ζέσταμα των μυϊκών ομάδων και isolation. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται streching και μυϊκή ενδυνάμωση στο πάτωμα ώστε στην συνέχεια, μέσω μικρών συνδυασμών, διδάσκονται βασικά βήματα, τεχνικές και ρυθμικά σχήματα της jazz. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την εκμάθηση μιας χορογραφίας jazz που περιλαμβάνει το υλικό που αφομοιώθηκε κατά το προηγούμενο δίωρο.

Βιογραφικό

Βάσιας Βουγιουκλή (χορεύτρια, μουσικός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Είναι αριστούχος του Τμήματος Παιδαγωγικής Μπαλέτου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας (1999) και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003). Έχει σπουδάσει τραγούδι με τους Μ. Σταματάκη, Μ. Μορελεόν και Α. Αρμάνι. Ως μουσικός και τραγουδίστρια δραστηριοποιείται απο το 2000 σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί  ως  χορεύτρια στην  Εθνική Λυρική Σκηνή(2005). Επίσης ως καθηγήτρια χορού έχει διδάξει τα μαθήματα jazz και  musical στο Θέατρο των Αλλαγών, στο L.A Theatre,στο Πυθαγόρειο Ωδείο, στη σχολή της Βάγιας Παιδιωτάκη, ενώ παράλληλα έχει υπαρξει ιδρυτικό μέλος του Armani Musical Theater Centre. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού, μεταξύ των οποίων αυτά του Jacob’s Pillow (jazz, στυλ Bob Fosse )και του διεθνή διαγωνισμού κλασικού χορού της Βάρνας. Από το 2006 διδάσκει κινησιολογία και personal staging σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα.