Την ομαδική έκθεση με τίτλο \”Εντροπία\” παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο Μοναστηράκι, από την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008.

Την ομαδική έκθεση με τίτλο \”Εντροπία\” παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο Μοναστηράκι, από την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Δάφνη Μπαρμπαγεωργοπούλου, Πέτρος Μώρης, Τούλα Πλουμή, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Τούρλας, Γιάννης Κόκκαλης, Φίλιππος Κάβακας και Geeta Roopnarine.

Το έργο της Δάφνης Μπαρμπαγεωργοπούλου επικεντρώνεται στην απόδοση γλυπτικών μορφών μέσα στο χώρο και συνενώνει στοιχεία αρχαίων πολιτισμών και φουτουρισμού.

Στο έργο The Instructional Capital, ο Πέτρος Μώρης, μέσω ενός Artist\’s book, ενός video και μιας σειράς σχεδίων, ερευνά ένα σύνολο συστημάτων και εργαλείων διακίνησης της πληροφορίας που σχετίζονται με την οδηγία και την εμπειρική γνώση.

Η δουλειά της Τούλας Πλουμή περιλαμβάνει σχέδια με διάφορα υλικά όπως στυλό, μαρκαδόρους, ακρυλικά, σφραγίδες, χαρακτικά, κολάζ και γλυπτά από πολυουρεθάνη ή πολυεστέρα.

Οι ιδέες των γλυπτών του Κώστα Σαχπάζη θα μπορούσαν να συνεχιστούν με άπειρες διατυπώσεις. Χρησιμοποιεί τον αυτοσχεδιασμό ως κεντρομόλο δύναμη για την παραγωγή νοήματος.

Για τον Γιώργο Τούρλα, η ανατομία του σώματος αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα. Προκύπτουν ανατομικά σχέδια μεταλλαγμένων σωμάτων τα οποία εμφανίζονται δύσμορφα και άρρωστα.

Το έργο του Γιάννη Κόκκαλη κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Μηχανικές-κινητικές εγκαταστάσεις, όπου συνδυάζει τεχνολογία και σύγχρονα υλικά με «κλασική» γλυπτική σε αφηγηματικές συναρμογές, φωτογραφίες και video ψηφιακά τροποποιημένα και φουσκωτές νάιλον κατασκευές σε μεγάλα μεγέθη και έντονα χρώματα με αναφορές στην pop art.

Τα κύρια θέματα που πραγματεύονται οι εικόνες του Φίλιππου Κάβακα και μεταφράζονται με εικαστικό τρόπο αντλούνται από θρησκείες, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, από τον φανατισμό, εκφυλισμό και ένα κοινωνικο-πολιτικό παρασκήνιο μέσα από ένα φανταστικό, σχετικό οπτικό του φίλτρο.

Τέλος, η Geeta Roopnarine θα παρουσιάσει το ποίημα In the night (Μέσα στη νύχτα) …Περιπλανώμαι στα βάθη αργά κινούμενων ποταμών επισκιάζοντας χελώνες…

info
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 14 Ιουνίου 2008
Ωρες λειτουργίας Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 12-8μμ Σαβ. 12-4μμ
Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, οδός Αθηνάς 12, Αθήνα
Τηλ: 210 3217931 Fax: 210 3212745 [email protected]