Το Emergency Room είναι ένα σχήμα τέχνης που παρουσιάζεται από τον Thierry Geoffroy με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta.

Το Emergency Room είναι ένα σχήμα τέχνης που παρουσιάζεται από τον Thierry Geoffroy με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta.

Το concept της έκθεσης, οι λεπτομερείς οδηγίες και το σχήμα \”στρατολόγησης\” αποδίδεται στο \”συνταγματάρχη\” Thierry Geoffroy! Το Emergency Room είναι ένα ανοικτό σχήμα τέχνης με σταθερή μετακίνηση και καθημερινή αλλαγή στις 12.30 μ.μ, που θα διαρκέσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οπτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε αρχικά στο κέντρο τέχνης Nikolaj στην Κοπεγχάγη, στη Galerie Olaf του Βερολίνου και το PS1/Moma, με επόμενο προορισμό την Αθήνα και τη gallery Ileana Tounta, συνεχίζοντας για Λονδίνο, Παρίσι, Κάιρο και Βαρκελώνη.

Το Emergency Room αποτελεί μια διεθνή οπτική πλατφόρμα που ενημερώνεται καθημερινά. Ο συνταγματάρχης συγκεντρώνει σε αυτήν την επιχείρηση διάφορους καλλιτέχνες που συμφωνούν ότι ο πλανήτης είναι σε κατάσταση τρομερής έκτακτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο διάλογο για τα ζητήματα, τα οποία είναι αποτελέσματα της παρούσας κατάστασης. Είναι μια έκφραση τέχνης που συμβαίνει τώρα, σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πάτωμα της γκαλερί θα φιλοξενήσει μια κυκλική δομή (το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης). Αυτός ο κυκλικός άσπρος κύβος, ο χώρος που ενθαρρύνει τη συζήτηση με άλλα λόγια, σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον Jean De Piepape.

Οι καλλιτέχνες θα τοποθετούν τις εργασίες που αντιστοιχούν στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνικές και διεθνείς υποθέσεις, καθημερινά και σε μία δεδομένη στιγμή, στις 12.30 μ. μ.

Η παραπάνω διαδικασία θα ελεγχθεί και θα τεκμηριωθεί από τον κριτικό τέχνης Γιάννη Κωνσταντινίδη και θα ενημερώνεται τακτικά στην ιστοσελίδα www.emergencyrooms.org/athens.html.

Στο ισόγειο της γκαλερί θα παρουσιαστεί έκθεση βασισμένη στην έννοια της εξαιρετικά γρήγορης έκθεσης Δωματίων Εκτακτης Ανάγκης.

Info
Emergency Room
Κέντρο Τέχνης Ileana Tounta: Αρματολών και Κλεφτών 48, τηλ.: 210 6439466
Διάρκεια έκθεσης: 3 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου
www.art-tounta.gr
Ο πλήρης κατάλογος των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο: www.emergencyrooms.org/athens.html