Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιρόης Μαρούδα με τίτλο 

Απ’ το ενυδρείο στην κατάδυση” την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011.

Χώροι αέρινοι, υγροί και διαφανείς και μέσα σ’ αυτούς γυναίκες αγγυλωτικά κλεισμένες. Αυτό είναι το σκηνικό της νέας δουλειάς της Καλλιρόης Μαρούδα. Ένα ενυδρείο, ένας ψεύτικος βυθός, ένας εικονικός κόσμος, φτιαγμένος από άλλους. Ένας κόσμος της φαινομενικής ευμάρειας, όπως φαινομενική είναι η ευτυχία των πρωταγωνιστών της. Εγκλωβισμένες ή από επιλογή; Άραγε ζουν μέσα σε φαντασιώσεις, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους άλλους και τον εαυτό τους; Ή επιλέγουν μια ζωή εγκλωβισμένη στη φαινομενικότητα μιας λούστρινης εικόνας; Είναι αυτή η απόλυτη ομορφιά που βγάζει σπαραγμό.

Ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι πίσω απ\’ αυτή την τελειότητα και τη φαινομενική ευτυχία, κάτι δεν πάει καλά. Η έλλειψη  ελευθερίας και η εσωτερική μοναξιά είναι που οδηγούν στην περισυλλογή και την αυτοανάλυση. Οι γυναίκες αυτές γυρεύουν διέξοδο μέσα από την κατάδυση στο εσωτερικό τους. Χαϊδεύοντας ένα πλαστικό λουλούδι, χαϊδεύοντας το τίποτα προχωρούνε στην εσωτερική τους αναζήτηση και μέσα από την προσωπική τους χαρτογράφηση πειραματίζονται με τα βάθη τους, για να τα γνωρίσουν και να τα φέρουν στο φως. 

Το κενό της ευτυχίας στη σύγχρονη ζωή αποτυπώνεται με απόλυτα γυναικεία ματιά στον καμβά της Καλλιρόης Μαρούδα.

Η Καλλιρόη Μαρούδα γεννήθηκε στο Κοιλωμένο Ζακύνθου. Σπούδασε Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας με δάσκαλο το Δημήτρη Μυταρά. Σπούδασε επίσης Ιστορία Τέχνης με δασκάλα τη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και Σκηνογραφία στο εργαστήριο του Β. Βασιλειάδη. Έχει κάνει 9 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μουσείο Τεριάντ, στο Μουσείο Φρυσίρα, στη συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής, στο Μακεδονικό Μουσείο, σε δημόσιες και ιδιωτικές Συλλογές.