Το θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία του στην παιδική σκηνή, παρουσιάζει από την Κυριακή 21 Μαρτίου τη γνωστή σε όλους μας ιστορία της Καλλιπάτειρας. 

Η Καλλιπάτειρα ήταν κόρη του ξακουστού Ολυμπιονίκη Διαγόρα. Όταν ο γιος της θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η επιθυμία της να τον δει να αγωνίζεται ήταν μεγάλη. Υπήρχε όμως αυστηρός Ολυμπιακός νόμος να μην μπορούν οι γυναίκες να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε, για τιμωρία, να τις γκρεμίσουν από το ψηλό βουνό Τυπαίο.
 
Ακόμη και η απειλή του θανάτου δεν εμπόδισε τη λαχτάρα της μάνας να αντικρίσει το παιδί της νικητή. Η Καλλιπάτειρα δεν υπολόγισε τον κίνδυνο. Μεταμορφώθηκε σε άντρα και μαζί με το πλήθος μπήκε μέσα στο στάδιο απαρατήρητη. Όταν ο γιος της τελικά κατάφερε να νικήσει, η μητέρα του συγκινήθηκε τόσο πολύ που έτρεξε να τον αγκαλιάσει με λατρεία.

Ο μανδύας της έπεσε και αποκαλύφθηκε. Αμέσως τότε συνελήφθη. Παρ\’ όλα αυτά δεν την τιμωρήσανε, επειδή η οικογένεια της ήταν φημισμένη. Η Καλλιπάτειρα γλίτωσε από βέβαιο θάνατο. Ακόμη και οι νόμοι λύγισαν μπροστά σε μία τόσο καταξιωμένη οικογένεια, μια οικογένεια Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, αδέλφια, γιο και ανιψιό). Δίκαια λοιπόν η Καλλιπάτειρα αποτελεί σύμβολο των γυναικών για την ισότητα.

Συντελεστές: Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη, σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα, σκηνικά:  κοστούμια: Βαλεντίνο, Βλάσης Βαλάντης.

Παίζουν: Κώστας Καφαντάρης, Ζωή Τζωάννου, Φώτης Πυριτίδης, Κατερίνα Δασκαλοπούλου, Φαίη Σεμερτζίδου