Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους αυτούς που θα επισκεφτούν την Επίδαυρο την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Νέκυια» (βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας) από το θέατρο ΝΟ σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό.


Το ξημέρωμα του Σαββάτου, στις 6 ώρα το πρωί,  μπορούν να επισκεφτούν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για δουν από κοντά  ένα τελετουργικό κάλεσμα στον ήλιο που θα πραγματοποιήσει ο μεγάλος γιαπωνέζος δάσκαλος Rokuro Gensho Umewaka,  ακολουθώντας μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ.

Πρόκειται για μια επίκληση του θιάσου προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει…. 
Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός η τελετή αυτή χαρακτηρίζεται από ιερότητα, αυστηρό τυπικό και αρχαίους κώδικες, μοναστικούς.

Η κράτηση θέσεων για την τελετή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.greekfestival.gr ή στα ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ 210 3272000). Όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν θα μπουν στο θέατρο με δελτία εισόδου. Χωρίς χρέωση.


Φωτό: Νίκος Βουρλιώτης

Στις 24 και 25 Ιουλίου η Επίδαυρος υποδέχεται την παράσταση «Νέκυια» (βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας) από το θέατρο ΝΟ σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό. Περισσότερες πληροφορίες.