Το πρότζεκτ Αλφάβητος, είναι μέρος της μελέτης που ξεκινά ο Κινητήρας, για την υλοποίηση παράστασης με θέμα την Αλφάβητο του Μαγκανιώτη.

Τα εικοσιτέσσερα ζωόμορφα και λουλουδόμορφα πλάσματα της Αλφαβήτου του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη (http://www.parathyro.com/ekthesis-the-alphabet/#.UVYE5QvO3GA.facebook) εμπνέουν την ομάδα του Κινητήρα για ένα καλοκαιρινό εργαστήριο παραστατικών τεχνών  μέσα κι έξω από το στούντιο.

Μετά από δυο εβδομάδες εντατικών αυτοσχεδιασμών κι έρευνας, θα δημιουργηθεί ένα δομημένο υλικό το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό και θα συζητηθεί μετά. Το πρότζεκτ οδηγούν οι Αντιγόνη Γύρα και Ιωάννα Καμπυλαυκά, ενώ κατα τη διάρκειά του θα  δώσουν master classes καλεσμένοι από το χώρο των εικαστικών, της μουσικής και της θεωρίας της τέχνης (Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Χρήστος Πολυμενάκος, Ορέστης Τάνης, Κωνσταντινιά Βαφειάδου κ.α.).

Οι εναλλαγές των ρόλων που καλούμαι να παίξω στην καθημερινή μου ζωή μέσα από το περιβάλλον μου, το παρελθόν μου, όπως σχηματοποιούνται από την οικογένεια ή επιβάλλονται από την κοινωνία γενικότερα, θα εξερευνηθούν με υλικό το σώμα και το κείμενο που θα προκύψει από τις πρόβες. Είμαι άντρας Άλογο και γυναίκα Πεταλούδα ή μήπως είμαι άντρας Χελώνα και γυναίκα Ελέφαντας;

Μέσα από την κίνηση και τις λέξεις, σε κλειστό αλλά και υπαίθριο χώρο, θα σχηματίζονται νέες, πιθανά “ανύπαρκτες” κινήσεις και λέξεις  σε μια απόπειρα επαναδημιουργίας μιας γλώσσας επικοινωνίας και εξοικίωσης με τον εαυτό και τον άλλο.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών,σπουδαστές και ερασιτέχνες με εμπειρία στις παραστατικές τέχνες. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).

Η Ιωάννα Καμπυλαυκά είναι απόφοιτος του Laban Centre (Bachelor of Arts in Dance Theatre) και του Middlesex University (Diploma in Interior Design). Κατά την περίοδο 2003-2004 έλαβε υποτροφία από το The Fulbright Foundation και σπούδασε σε διάφορες σχολές χορού στην Νέα Υόρκη (Movement Research, Trisha Brown, Dance Space, Susan Klein και Barbara Mahler). Επίσης,έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, τεχνικής χορού και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους: Jeremy Nelson, Paul Douglas, Akram Khan, Vicky Shick, David Zamprano, Yvonne Maier, Juliette Mapp, Barbara Mahler και άλλους. Είναι βασικό μέλος της ομάδας χορού ‘Kinitiras Dance Spectacle’ από το 1998, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τις ακόλουθες ομάδες: Θέατρο Σημείο, Egos Dance Company, Θέατρο Τσέπης κ.α. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Σημείο, Θέατρο Καλουτά κ. α. Έχει διδάξει κίνηση, αυτοσχεδιασμό, χορό και yoga σε διάφορες σχολές θεάτρου και σε ηθοποιούς στην Ελλάδα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϋλάνδη. Είναι επίσης πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το the International Samvit Sagar Yoga School.