Ο Γιάννης Καλαβριανός και ο Γιώργος Γλάστρας, μετά το Αβελάρδος και Ελοΐζα και τις 2 sold out παραστάσεις που ξεκίνησαν το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, συνεργάζονται και πάλι, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ KunstFestSpieleHerrenahausen του Αννόβερο, με τη συλλογική παράσταση του δικτύου mitos21, David’s Formidable Speech on Europe.

Η παράσταση βασίζεται στον λόγο που εκφώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στις 23 Ιανουαρίου 2013, εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σκηνοθέτες και ηθοποιοί από τα θέατρα: Deutsches Theater-Βερολίνο, Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας-Λονδίνο, το Βασιλικό Θέατρο Ντραμάτεν-Στοκχόλμη, το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας-Κοπεγχάγη, το Θέατρο Κάτονα Γιόζεφ-Βουδαπέστη, το Εθνικό Θέατρο Στάρυ -Κρακοβία, το Σάουσπιλ της Φρανκφούρτης και το Ντίσελντορφερ Σάουσπιλχαους.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνίδας Γενικής Γραμματέως του δικτύου mitos21, Ιφιγένειας Ταξοπούλου. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάσθηκε τον Ιούνιο του 2013 στο Deutsches Theater του Βερολίνου και μετά την εκεί επιτυχία της, προσεκλήθη να επαναληφθεί και φέτος στο φημισμένο Φεστιβάλ KunstFestSpieleHerrenahausen στις 17 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στο:
http://kunstfestspiele.hannover.de/Programm/Programm-20142