Το Θέατρο Σφενδόνη ξεκινά τις παραστάσεις του αριστουργήματος του Τζον Μίλινγκτον Σινγκ, Καβαλάρηδες στη θάλασσα, την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Πρόκειται για μια μικρή τραγωδία που διαδραματίζεται στα νησιά Άραν, το φυσικό τοπίο όλων του των έργων και ο πηλός από τον οποίο είναι πλασμένα τα πρόσωπα του.

Τα νησιά Άραν βρίσκονται δυτικά της Ιρλανδίας στον Ατλαντικό το πιο πρωτόγονο μέρος της Ευρώπης όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας. Στη μέση του ωκεανού- στο πουθενά, απομονωμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με ζωντανό ακόμα το παγανιστικό παρελθόν με τις κελτικές παραδόσεις για θεούς και ξωτικά.

Εκεί τότε οι δημιουργοί του ιρλανδικού λογοτεχνικού κινήματος θεωρούσαν πώς χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Ιρλανδίας, αφού η γλώσσα τους αντιστεκόταν ακόμα στην εξάπλωση της γλώσσας του άγγλου κατακτητή.

Είναι η πρώτη φορά που τα πρόσωπα αυτά βρήκαν έκφραση μέσα από τα έργα του Σινγκ. Έτσι απέκτησαν αρχετυπικό χαρακτήρα και οι ζωές τους ξέφυγαν από τον μικρό κόσμο των νησιών κι έγιναν σύμβολα πανανθρώπινων ερωτημάτων.

Ποίηση και σπουδαία θεατρικότητα είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του έργου που θεωρείται το καλύτερο μονόπρακτο του 20ού αιώνα. Καινοτόμος της θεατρικής γραφής, χαρακτηρίζεται από το κοφτό λόγο του και την υψηλή ποίηση.

Μετάφραση: Ανθή Λεούση, Σκηνοθεσία: Αννα Κοκκίνου, Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Σκηνικά: Ισμήνη Καρυωτάκη, Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Κίνηση: Σία Σουρέλου, Βίντεο εγκατάσταση: Μαρία Κουρκούτα, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Τσιούρα.

Παίζουν: Αννα Κοκκίνου, Φώτης Λαγανόπουλος, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Φανή Παναγιωτίδου, Έφη Βλαχογιάννη, Σοφία Ιγνατίδου, Βιβή Πέτση, Ελεάνα Τσίχλη.