Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο του Κ. Σ. Λιούις, «Το χρονικό της Νάρνια: Ο ταξιδιώτης της αυγής». Η ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 9/12/2010.

Ο Έντμουντ και η Λούσι, μαζί με τον ξάδερφό τους Γιουστέις, τον μεγαλοπρεπή φίλο τους Κάσπιαν και ένα ριψοκίνδυνο ποντίκι με το όνομα Ρίπιτσιπ, βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε έναν πίνακα και στο πλοίο Dawn Treader.

Η αποστολή τους – από την οποία εξαρτάται η μοίρα ολόκληρης της Νάρνια – θα τους οδηγήσει σε μυστηριώδη νησιά, σε μοιραίες αναμετρήσεις με μαγικά πλάσματα και απειλητικούς εχθρούς, αλλά και στην επανασύνδεση με τον φίλο και προστάτη τους, το λιοντάρι Άσλαν.

Μια περιπλάνηση στη Νάρνια, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και η πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό δεν σταματά ποτέ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ

Μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς σειρές λογοτεχνίας του φανταστικού που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από τον 1949, που πρωτοκυκλοφόρησε.

Το χρονικό της Νάρνια έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε 47 γλώσσες, μεταφέρθηκε ή παρουσιάσθηκε, συνολικά ή αποσπασματικά, επανειλημμένες φορές από το ραδιόφωνο, το θέατρο, το σινεμά ή την τηλεόραση και τραγουδήθηκε από τους σύγχρονους της μουσικής ποπ.

Τα βιβλία της σειράς:
1. Ο ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ, 2. ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ, 3. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ, 4. Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΣΠΙΑΝΟΣ, 5. Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, 6. Ο ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ, 7. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ