Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η πρώτη έκθεση της πλατφόρμας “The ArtLoft” για τη φετινή σαιζόν.

Η πλατφόρμα που επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου, φιλοξενείται στο The Loft, τον εικαστικό πολυχώρο της οδού Καπνικαρέας, στο κέντρο της πόλης. Από τον Οκτώβρη του 2014 η εικαστική πλατφόρμα παρουσιάζει ομαδικές εκθέσεις γύρω από δυο βασικούς άξονες. Αφενός βασίζεται στη συνεργασία με τις σχολές Καλών Τεχνών της χώρας και την διαδοχική παρουσίαση κάποιων εκ των εργαστηρίων τους, αφετέρου περιλαμβάνει project ανεξάρτητων επιμελητών. Η πλατφόρμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και ξεκινά για φέτος τις δράσεις της με την ομαδική έκθεση  αφιερωμένη στον Ιούλιο Βέρν, σε επιμέλεια Χρήστου Κωτσούλα (Capten).

Ο επιμελητής της έκθεσης σημειώνει:

«Οι περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν, οδηγούν εδώ και πολλές δεκαετίες έφηβους αλλά και ενήλικες σε θαυμαστά ταξίδια. Μέσα στα περισσότερα από 100 έργα του και ειδικά στα έργα της σειράς «Τα θαυμαστά ταξίδια», εμπνεύστηκε από τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής του αλλά και ενέπνευσε νέες. Φαντάστηκε και περιέγραψε σκηνές από το μέλλον µε τρόπο απαράμιλλα ποιητικό, αποτελώντας πρότυπο για σημαντικούς µμεταγενέστερους πεζογράφους και ποιητές.

Όπως επισημαίνει ο Δηµήτρης Καλοκύρης “αν και σε μερικές χώρες ο Βερν έχει περάσει ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, εντούτοις ο Βερν δεν έγραψε παιδικά μυθιστορήματα. Έγραψε μυθιστορήματα στο κλίμα και στο πνεύμα της εποχής του, με κύρια πηγή έμπνευσης την τότε τεχνολογία”.

Η ιδέα της παρούσης έκθεσης με τίτλο “JULES VERNE” που ξεκίνησε από τα νεανικά αναγνώσματα, διατρέχει ιστορίες φαντασίας και περιπέτειας και εστιάζει στο Βερν σε ένα ταξίδι μνήμης αλλά και αφορμή για μια άλλη ανάγνωση μέσα από σύγχρονα εικαστικά έργα.»

Στην έκθεση, παρουσιάζονται έργα 18 καλλιτεχνών µε εφαλτήριο το σύμπαν του Ιουλίου Βερν.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βανέσα Αναστασοπούλου // Ανδρέας Βούσουρας // Γιώργος Γυπαράκης //  Βασίλης Γεροδήµος// Ευτύχης Ευθυµίου// Θοδωρής Ζαφειρόπουλος//  Κατερίνα Ζαφειροπούλου// Δηµήτρης Καλοκύρης // Γιάννης Καπέλος// Χρήστος Κωτσούλας (Capten)// Νίκος Παπαδηµητρίου// Κατερίνα Παπαζήση// Δήµητρα Ραζέλου (Mima)// Ελευθερία Ραπανάκη// Αγγελική Σβορώνου// Άγγελος Σπάρταλης// Αλίνα Τσοπανέλη// Κώστας Τσώλης

Επιμέλεια: Χρήστος Κωτσούλας (Capten)

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων του Άγγελου Σπάρταλη «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ«, που έλαβε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βραβείο καινοτομίας & ψηφιακών εφέ.

www.spartalis.gr/moon
https://www.facebook.com/events/894088820640827