Μετά από τρία επιτυχημένα Counter Culture Events με τους James Pants, Mulatu Astatke και Beppe Loda, το δισκοπωλείο Θρι Σιξτι ξεκινάει

τη νέα μουσική σαιζόν, παρουσιάζοντας στο Αθηναϊκό κοινό τον Juan Atkins, τον μεγάλο καλλιτέχνη από το Detroit που επάξια έχει χαρακτηριστεί από τη μουσική βιομηχανία ως “Godfather of Techno Music“.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ο Juan Atkins καταλαμβάνει τα decks του Yoga Bala, προσφέροντας στο Αθηναικό κοινό μια μοναδική ευκαιρία (που μετατρέπεται σε εμπειρία!) να ακούσει έναν πραγματικό  μύθο της σύγχρονης μουσικής  ιστορίας.

Ενώ, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο Juan Atkins είναι καλεσμένος του Red Bull Music Academy Workshop, που θα πραγματοποιηθεί πάντα στo Υoga Bala. Οι λάτρεις της καλής techno και όχι μόνο θα βρεθούν αλλά και θα συμμετέχουν σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτησης σχετικά με την καρριέρα του Juan Atkins, την ιστορία πίσω από την  μουσική του Detroit, αλλά και κερδίζοντας μερικά “tips“ παραγωγής.

Με έδρα πάντα το Detroit και σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ενεργό δράση, ο Juan Atkins μας έχει δώσει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα ποιοτικής techno μουσικής, μεταφέροντας όλο το background της Motown επάνω στα μηχανήματά του και ενσωματώνοντας τη λογική της μαζικής παραγωγής της Ford στη μουσική βιομηχανία, μέσω της δικής του δισκογραφικής εταιρείας, της Metroplex.

Το μοναδικό στυλ του Juan Atkins έγινε κατά καιρούς αντικείμενο αντιγραφής στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ήταν αδύνατο να αναπαραχθεί το μοναδικό  “soul” άγγιγμα του.

Κομμάτια όπως το “No Ufo’s”, “Clear”, “Lies”, “Starlight”, “Jazz is the Teacher” αποτελούν την ραχοκοκαλιά της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ το στυλ παραγωγής τους μπορεί να ακουστεί στο  avant garde rock ύφος των Radiohead καθώς και στο φουτουριστικό R ‘n’ B στυλ των Timbaland και Neptunes.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο workshop, στείλτε e-mail
στο [email protected], [email protected] με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας