Τζόσουα Μπελ. Ήταν ο «πλανόδιος» βιολονίστας που συμμετείχε στο πείραμα της εφημερίδας Washington Post στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον το 2007, στο πλαίσιο ειδικού ρεπορτάζ, που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, για την αποδοχή των καλλιτεχνών από το κοινωνικό περιβάλλον. Τον αναγνώρισαν μόνον επτά από τους 1.000 περίπου περαστικούς, παρόλο που ήταν ήδη διάσημος και είχε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με εκατοντάδες συναυλίες και ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο, καθώς και πάμπολλες διακρίσεις.

Ανάμεσά τους, ένα Γκράμμυ (1993) για την ηχογράφηση του κοντσέρτου για βιολί του σύγχρονου συνθέτη Nίκολας Μω! Mέχρι σήμερα, ο μεγάλος σταρ του βιολιού υπήρξε συνολικά έξι φορές υποψήφιος για το ίδιο βραβείο, έχει σαρώσει τις διεθνείς διακρίσεις (μεταξύ άλλων, «Σολίστ της χρονιάς 2010» από το περιοδικό Musical America, «Young Global Leader 2007» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Avery Fisher Prize 2007), ενώ η δισκογραφική του πορεία μετρά πάνω από 40 ηχογραφήσεις!

Τον πλαισιώνει η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης, ένα δυναμικά εξελισσόμενο σύνολο υψηλών επιδόσεων που έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά συμφωνικά κέντρα χάρη στα καινοτόμα προγράμματά του, στο ευρύ στιλιστικό του φάσμα και στο ποικίλο ρεπερτόριό του. Στο πόντιουμ, ο ανερχόμενος κολομβιανός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Αντρές Ορόσκο–Εστράδα, ο οποίος θα τη διευθύνει επίσης στη Σουίτα από τον Ιππότη με το ρόδο και στο συμφωνικό ποίημα Δον Χουάν του Ρίχαρντ Στράους.

Συντελεστές

Βιολί | Joshua Bell
Frankfurt Radio Symphony
Μουσική διεύθυνση | Andrés Orozco–Estrada

Η εμφάνιση του Τζόσουα Μπελ και της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank.

Διάρκεια
90 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 20 λεπτών)